Räikkönen Verstappen védelmére kelt

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing
Kimi Räikkönen azt mondja, Max Verstappen nem az a fajta versenyző, aki szándékosan letolja riválisait a pályáról, habár a múlt hétvégi Japán Nagydíjon egy ilyen manőverért megbüntették a hollandot.

Kimi Räikkönen azt mondja, Max Verstappen nem az a fajta versenyző, aki szándékosan letolja riválisait a pályáról, habár a múlt hétvégi Japán Nagydíjon egy ilyen manőverért megbüntették a hollandot.

Verstappent 5 másodperces időbüntetéssel sújtották a szuzukai versenyen, amikor veszélyes módon tért vissza a pályára elfékezése után, ezzel pedig kiszorította a Ferrari finn világbajnokát, Kimi Räikkönent.

Bár a Ferrari másik versenyzője, Sebastian Vettel – aki Japánban ugyancsak ütközött Verstappennel – azt mondja, el szeretne beszélgetni a Red Bull pilótájával, az ugyanis rendre túl agresszíven viselkedik a pályán, Räikkönen a holland védelmére kelt.

„Arról a helyzetről, amibe én keveredtem vele, egy kicsit nehéz megmondani, mert tudom, hogy néha, amikor az ember áthajt a kerékvetőn, lehetetlen kanyarodni az autóval rajta” – mondta a finn. „Nem tudom, hogy ez volt-e a helyzet.”

„Azt gondolom, mindketten ott voltunk a pályán, egymás mellett, és nem hiszem, hogy leszorított volna, hiszen mindannyian tudjuk, mi történik ezután. De nyilván egy nagyon furcsa szituációba keveredtünk. De nem hiszem, hogy szándékosan megpróbált letolni bárkit is – viszont így alakult.”

Räikkönen nem tűnt túl dühösnek Verstappen manővere kapcsán, habár azt mondja, jó lett volna, ha a Red Bull pilótája egy kicsit több helyet hagy neki.

„Megpróbáltam kívülre húzódni és annyi helyet hagyni, amennyit csak lehet. De a pálya széléről jött vissza, a füves-kerékvetős szakaszról. Talán nem tudott megfelelően kormányozni, és így végződött. Az ideális az lett volna, ha több helyet hagy… De nem tudom…”

 

Kapcsolódó cikkek

A Ferrari már Bakuban előrelépést vár

Mattia Binotto, a Ferrari F1-es csapatfőnöke elárulta, még nincsenek teljesen tisztában azzal, hogy mi okozza az istálló idei, vártnál gyengébb szereplését.

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Vettel: 2020 végéig biztosan maradok

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es pilótája úgy érzi, még ereje teljében van, ami a versenyzést illeti, így egyelőre nem gondol a visszavonulásra.

Friss hírek