Verstappen vs. Ocon

Räikkönen: Volt egy kis buli a győzelmem után…

Fotó: Shell Motorsport
Volt ünneplés Kimi Räikkönen múlt vasárnapi győzelme után – ezt maga a finn versenyző árulta el csütörtökön, Mexikóban.

Volt ünneplés Kimi Räikkönen múlt vasárnapi győzelme után – ezt maga a finn versenyző árulta el csütörtökön, Mexikóban.

Räikkönen Austinban 5 és fél év után tudott újra F1-es győzelmet szerezni, a Mexikói Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján pedig természetesen feltették neki a kérdést, méltóképpen megünnepelte-e idei első diadalát.

A finn versenyző elárulta, természetesen tartottak egy kis bulit a győzelem után – Räikkönen még a korával is viccelődött egy kicsit.

„A családom nagyon boldog volt, amikor beszéltünk” – mondta a 2007-es bajnok, amikor arról kérdezték, hogyan telt a verseny utáni 24 óra.

„Volt egy kisebb buli, és hát ebben a korban azért már eltart egy darabig, amíg az ember összeszedi magát utána… Ez a része nyilván nem túl jó, de az első része mindig szórakoztató!”

„Nem volt olyan nagy party… Csak pár barát, ennyi.”

Räikkönen győzelmének Finnországban is sokan örültek – még politikai vezetők is gratuláltak neki a médián keresztül. A finn persze ezekből nem sokat érzékelt.

„Örülök, ha az emberek is örülnek a győzelmemnek. A legfőbb dolog, hogy én jól érzem magam abban, amit csinálok. Nem tudom, hogy kik gratuláltak a győzelmemhez Finnországban, nem sokaknak van meg a számom, szóval közvetlenül nehéz lenne… És nem sokat olvasgatok a neten, szóval…”

„Azt gondolom, izgalmas verseny volt. Mi mást mondhatnék? Elégedettek voltunk. Remélhetőleg ezen a hétvégén is erősek leszünk. Meglátjuk majd a vasárnapi végeredményt, de mindent beleadunk.”

 

Kapcsolódó cikkek

Räikkönen már a kavicságyban az F1-es teszten

Délelőtt 9 órakor megkezdték a tesztelést a Forma-1 csapatai a spanyolországi Barcelonában. Az előszezonban összesen 8 napon át körözhetnek majd a katalán fővárosban. Kimi Räikkönen pár perc után a sóderágyba csúszott.

Lehullt a lepel Räikkönenék új autójáról!

Hétfőn reggel a barcelonai versenypálya bokszutcájában mutatta be 2019-es Forma-1-es versenyautóját az Alfa Romeo Racing. A C38-as kódjelű versenyautóval idén Kimi Räikkönen és Antonio Giovinazzi versenyezhet majd.

Ma lehull a lepel Räikkönen új F1-eséről

Az első barcelonai teszt reggelék mutatja be hivatalosan 2019-es Forma-1-es versenyautóját az Alfa Romeo. Az új géppel Kimi Räikkönen rögtön meg is kezdi a munkát.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm: A Ferrari 2019-es autójának bemutatója

Pénteken egy lenyűgöző prezentáció keretében mutatta be új autóját a Ferrari Forma-1-es csapata. Az SF90-es modellel idén Sebastian Vettel és Charles Leclerc szállhat harcba. A bemutatóról exkluzív riportfilmet készített az F1VILÁG.HU.

Friss hírek