Räikkönenék is megkapják a Ferrari új motorját

Fotó: Alfa Romeo Racing
07 RAIKKONEN Kimi (fin), Alfa Romeo Racing C38, action during 2019 Formula 1 FIA world championship, Spain Grand Prix, at Barcelona Catalunya from May 10 to 12 - Photo Antonin Vincent / DPPI Räikkönen
Az Alfa Romeo és a Haas is használja majd a Ferrari új fejlesztésű motorját a hétvégi Monacói Nagydíjon.

A maranellói gyártó a két héttel ezelőtti Spanyol Nagydíjon vetette be második specifikációjú erőforrását, azt azonban csupán a gyári istálló használta Barcelonában.

A Ferrari eredetileg csak Kanadában akarta bevetni az új motort, Mattia Binotto csapatfőnök pedig elárulta, a fejlesztések felgyorsítása nem volt egyszerű feladat.

„Komoly erőfeszítések kellettek hozzá, nem volt sima és nyilvánvaló” – mondta a szakember Monte-Carlóban.

„Nagyon utolsó pillanatos döntés volt a bevetése. Az utolsó napokban végeztük csak el a teljes homologizációs folyamatot. Azért döntöttünk így, mert biztosak voltunk ebben, hogy fontos lehet, és fontos lehet a következő versenyeken is – talán még Monacóban is.”

Monte-Carlóban már nemcsak a Ferrari, hanem a Haas és az Alfa Romeo is megkapja az új motort. Habár a kanyargós utcai pálya nem kifejezetten motorigényes, az új egység megismerése különösen fontos lesz a két istálló számára, hiszen legközelebb a Forma-1 mezőnye már a „motorgyilkos” Montrealba látogat.

„Nem tudom pontosan, mekkora a teljesítménybeli különbség, és mennyivel jobb a vezethetősége” – mondta Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke.

„De az energiamenedzsmenttel, és minden egyéb dologgal kapcsolatban sem tudom az adatokat. De az biztos, hogy nem lesz rosszabb.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!