Verstappen vs. Ocon

Räikkönenék tovább javulnának 2013-ban

A Lotus Forma-1-es csapatának világbajnok versenyzője, Kimi Räikkönen úgy véli, ahhoz, hogy 2013-ban az ideinél is jobb eredményeket érjen el, fontos volna, hogy javítsanak egykörös teljesítményükön.


A Lotus Forma-1-es csapatának világbajnok versenyzője, Kimi Räikkönen úgy véli, ahhoz, hogy 2013-ban az ideinél is jobb eredményeket érjen el, fontos volna, hogy javítsanak egykörös teljesítményükön.

A „Jégember” kétévnyi kihagyás után tért vissza idén a Forma-1-ben, és az eddig eltelt versenyek során hatszor állhatott fel a dobogóra.

Räikkönenék tegnap jelentették be, 2013-ban is együtt folytatják útjukat. A finn elmondta, eredményes szezonra számít jövőre is.

„Nagyon elégedett vagyok a csapattal: a munkájukkal és hozzáállásukkal egyaránt” – mondta a 33 éves versenyző.

„Véleményem szerint Enstone-ban olyan mértékű fejlődést sikerült elérni, melynek hála a következő évben még gyakrabban harcolhatunk a dobogós helyekért, és még komolyabb ellenfelek lehetünk a bajnoki címért folytatott küzdelemben.”

„Csapatként sikerült bebizonyítani, hogy tudunk építeni és fejleszteni egy nagyon erős és megbízható autót. Idén lefektettük az alapokat, így remélhetőleg jövőre még jobb idényünk lehet. Tisztában vagyunk azzal, mi szükséges ahhoz, hogy javítsunk néhány fontosabb területen. Alig várom, hogy jövőre is folytassam a munkát a Lotusszal.”

Räikkönen úgy véli, az egykörös tempón kell még javítania a Lotusnak.

„Azt gondolom, ahhoz, hogy jobban szerepeljek a versenyeken, többet kell kihoznom magamból és az autóból az időmérőkön. Idén láthattuk, hogy az első két sorból kell rajtolnod ahhoz, hogy rendszeresen a győzelemért harcolj. Fontos, hogy jövőre javítsunk a rajtpozíciókon.”

Eric Boullier, a Lotus csapatfőnöke elárulta, nagyon örül annak, hogy Räikkönen jövőre is a csapatnál marad, elmondása szerint ugyanis a finn pilóta tovább erősödhet 2013-ban.

„Nagyon boldog vagyok, hogy marad, hiszen mindig van némi kockázat egy Forma-1-es visszatérésben” – mondta a szakember.

„Úgy hisszük, hogy jövőre még több pontot gyűjt majd, idén ugyanis keresztülmentünk egy bizonyos tanulási folyamaton. Megadtuk neki a versenyautót és a lehetőséget a fejlődésre, és örömünkre szolgál, hogy maradni akar. Véleményem szerint gyorsan elkapta a fonalat, és semmit sem veszített tehetségéből és sebességéből.”

„Lenyűgöző, amit a versenyeken nyújt. Tudja, hogy felépítheti saját stratégiáját, és döntéseivel segítheti a csapat taktikáit is.”

 

Kapcsolódó cikkek

Räikkönen: Nem voltak komoly elb*szásaink

Váratlan probléma miatt kellett a tervezettnél korábban kiállnia Kimi Räikkönennek a 2019-es Forma-1-es szezon idénynyitó versenyén, az Ausztrál Nagydíjon.

Räikkönen: Whiting nagyszerű ember volt

Az Alfa Romeo versenyzője, Kimi Räikkönen Ausztráliában elárulta, kiváló kapcsolatot ápolt a Forma-1 korábbi versenyigazgatójával, Charlie Whitinggal.

Räikkönen: Én sosem vagyok izgatott

Kimi Räikkönennek egyelőre fogalma sincs, hogy az Alfa Romeo hol áll a többi csapathoz képest az F1-es Ausztrál Nagydíj első két szabadedzése alapján.

Räikkönen: A bulizásnak hála jobb versenyző lettem

Korábban híres volt a tivornyákról, a féktelen bulizásról, Kimi Räikkönen azonban ma már kétgyermekes családapaként vesz részt a Forma-1-es világbajnokság küzdelmeiben. A Beyond The Grid című podcast legújabb epizódjában a finn versenyző elárulja, laza életstílusa mennyire segítette őt pályafutása során.

Friss hírek