Räikkönennek bizonyítania kell, megérdemli az új szerződést - F1VILÁG.HU

Räikkönennek bizonyítania kell, megérdemli az új szerződést

HIRDETÉS

A Ferrari elnöke, Sergio Marchionne figyelmeztette Kimi Räikkönent, a szezon további részében bizonyítania kell, hogy megérdemli az új szerződést a patinás olasz istállónál.


A Ferrari elnöke, Sergio Marchionne figyelmeztette Kimi Räikkönent, a szezon további részében bizonyítania kell, hogy megérdemli az új szerződést a patinás olasz istállónál.

A finn jelenleg érvényben lévő kontraktusa az idény végén jár le, és bár ígéretesen indult számára a szezon, az elmúlt időszakban sokat küszködött.

A Gazzetta dello Sport című olasz lapnak nyilatkozva a Ferrari elnöke, Sergio Marchionne világossá tette, Räikkönen sorsa a saját kezében van. A szakember utalt rá, a 2007-es világbajnoknak javulnia kell, ha meg akarja tartani helyét Maranellóban.

„Rajta múlik” – mondta a szakember. „Kimi Ferrarinál való maradása a teljesítményétől függ. Meg kell mutatnia, hogy megérdemli, hogy itt maradjon, máskülönben szerintem ő sem szeretné itt folytatni. Annak is eljön majd az ideje, amikor én távozom.”

Marchionne a szezon elején nagy reményekkel nyilatkozott – a Ferrari elnöke győzelmeket, mi több, világbajnoki címet várt az istállótól, Sebastian Vettel és Räikkönen azonban egyelőre még nem állhattak fel a pódium legfelső fokára.

Amikor a szakembert arról kérdezték, mi lehet a titka a Mercedes uralmának, így válaszolt: „A titkuk az autójukkal kapcsolatos stabilitás. A Ferrari SH16-H nevű modellje teljesen új a tavalyihoz képest.”

Kimi

„Habár a tervezés nagyszerűnek tűnik, amint pályára gurul, bizonyos dolgok nem felelnek meg az elvárásainknak. Próbáljuk megérteni, mi kell ahhoz, hogy javítsunk a teljesítményünkön. Alapvetően ez egy nehezen kiismerhető autó.”

Marchionne utalt rá, a Ferrarinál a csapat munkafolyamatait tekintve is változtatásokra lenne szükség.

Hirdetés

„Nem tudom, hogy régi metódusok szerint dolgozunk-e, de a jelenlegi struktúra idejétmúlt, és nem tükrözi azokat a remek szakembereket, akik rendelkezésünkre állnak. A vállalatunk nagyszerű, és kiváló eredményeket produkál. Tudunk javulni, és kell is javulnunk.”

Arra a kérdésre, hogy új szakemberek érkezése várható-e, Marchionne így felelt: „Dolgozunk rajta. Épp most igazoltuk le Jock Cleart. Szeretnénk kiegészíteni a csapatunkat. Az eredmények nem egy éjszaka alatt születnek, szükség van időre ahhoz, hogy kézzelfogható eredményeket lássunk, ezek 2017-re megérkezhetnek.”

MI OTT LESZÜNK AZ OSZTRÁK NAGYDÍJON IS – NE MARADJON LE SEMMIRŐL!

Az F1Világ.hu csapata jelen lesz a jövő hétvégi Osztrák Nagydíjon is! Exkluzív információkért látogassa meg az F1Világ Facebook-oldalát, vagy kövesse kollégánkat, Godina Zsoltot a közösségi oldalon!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!