Räikkönennek gondjai voltak pénteken - F1VILÁG.HU

Räikkönennek gondjai voltak pénteken

HIRDETÉS

Nem teljesen elégedett a Ferrari pénteki formájával a maranellói gárda finn versenyzője, Kimi Räikkönen.


Nem teljesen elégedett a Ferrari pénteki formájával a maranellói gárda finn versenyzője, Kimi Räikkönen.

A „Jégember” csupán kilencedik lett a Brit Nagydíj péntek délutáni szabadedzésén, bevallása szerint pedig sokat bajlódott az autó viselkedésével.

Bár Räikkönen úgy véli, ez jobbára a körülményeknek volt köszönhető, alaposan kielemzik a gyűjtött adatokat, hogy minél jobb formában várhassák a mai időmérő edzést.

„A délelőtti szabadedzés meglehetősen jól ment” – kezdte az értékelést a 2007-es év legjobbja.

„Egy sztenderd programot követtünk, elemeztük az autó viselkedését a kemény gumikon, viszont volt némi problémánk a kigyorsításokkal a pálya egyes részein, illetve a gyors kanyarokban alulkormányzott volt a versenygép.”

„A második edzésre elvégeztünk néhány változtatást, amelyek nem működtek, és az autó kezelése sem volt már ugyanaz. Nehéz volt összerakni egy jó kört, szóval visszatértünk a délelőtti beállításokhoz – de sajnos ugyanazokkal a gondokkal szembesültünk.”

„Most ki kell derítenünk, mi történt a két edzés között, noha úgy gondolom, jobbára a pályakörülményeknek volt köszönhető mindez, illetve az erős széllökéseknek.”

„Biztos vagyok abban, hogy az adatok kielemzése után megkapjuk azokat az információkat, melyek szükségesek ahhoz, hogy a lehető legjobban felkészüljünk a szombati napra.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!