Räikkönennek mennie kell? Ezt mondja a finn világbajnok! - F1VILÁG.HU

Räikkönennek mennie kell? Ezt mondja a finn világbajnok!

HIRDETÉS
Fotó: Scuderia Ferrari

A Ferrari finn versenyzője, Kimi Räikkönen azt mondja, továbbra sincs döntés arról, hogy folytatja-e a Forma-1-es versenyzést 2019-ben. A Ferrari állítólag döntött, Räikkönennek távoznia kell az idény végén.

A franciaországi paddockban azt suttogják, egyre biztosabb, hogy Räikkönen idén lejáró szerződését nem hosszabbítja meg a Ferrari. Az olaszok Daniel Ricciardót szerették volna utódjául, az ausztrál azonban túl drága, így végül a Sauber újonca, Charles Leclerc lehet a befutó.

Räikkönen újságírói kérdésre Le Castellet-ben azt mondta, Kanada óta semmi sem változott – magyarán, nem tudja még, mit fog csinálni 2019-ben.

„Kanada óta semmi sem változott” – mondta a 2007-es év világbajnoka, majd kritizálta a Forma-1 jelenlegi szabályait.

„Mindenki számára élvezetesebb, ha igazi verseny van. Ha olyan futamot teljesítünk, mint Monacóban, ahol mindenki 80 százalékot ad és vonatkozgat, az nem túl izgalmas sem a rajongóknak, sem nekünk, versenyzőknek. Az évek során folyamatosan változtatgattak a szabályokon, de semmire sem jutottunk velük.”

Räikkönen a paddockban szót ejtett a hétvégi, franciaországi küzdelmekről is.

„A McLarennél eltöltött évek alatt sokszor teszteltem itt, azóta a pálya nemigen változott. Két éve a Pirelli gumitesztjén is vezettem it. De hogy hogyan alakul majd a hétvége? Fogalmam sincs. Pénteken kiderül. De minden csütörtökön ezt a választ tudom adni. Úgy dolgozunk, amilyen jól csak tudunk.”

„Az időjárás szerepet játszik itt, hiszen nagy hatással lesz a gumik viselkedésére. Le Castellet egy kicsit minden csapat számára ismeretlen. Egy versenyhétvége előtt sokszor nem világos, hogy mi a legjobb stratégia, egy, vagy éppen két kiállás, illetve, hogy melyik gumikeverék lesz a legjobb a versenyen. Én személy szerint több kiállást preferálnék, mert úgy jobban össze tudna keveredni a mezőny, és több taktikai lehetőség kínálkozna.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!