Räikkönenre szabták a 2015-ös Ferrarit - F1VILÁG.HU

Räikkönenre szabták a 2015-ös Ferrarit

HIRDETÉS

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Maurizio Arrivabene azt mondja, arra kérte a patinás olasz istállót, olyan autót tervezzen az idei évre, mely fekszik Kimi Räikkönen vezetési stílusának.


A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Maurizio Arrivabene azt mondja, arra kérte a patinás olasz istállót, olyan autót tervezzen az idei évre, mely fekszik Kimi Räikkönen vezetési stílusának.

A 35 esztendős versenyző tavaly pályafutása legrosszabb F1-es idényét teljesítette, legjobb eredménye egy negyedik hely volt, melyet a Belga Nagydíjon tudott elérni.

Räikkönen – aki a Ferrari utolsó F1-es világbajnoka – autójának kezelésével küszködött rengeteget, az ugyanis nem feküdt vezetési stílusának.

Az idei, SF15-T kódjelet viselő modellel azonban már jóval elégedettebb a finn, olyannyira, hogy nemrég megszerezte első dobogós eredményét is 2013 óta.

„Emlékszem, december 10-e vagy 12-e volt, beszéltem [a főtervező Simone] Restával és Rory-val [Byrne], és egy, az autóról készült fotót nézegettünk” – mondta Maurizio Arrivabene csapatfőnök.

„Azt kérdeztem, mit tudnak tenni annak érdekében, hogy egy kicsit több súlyt helyezzenek el az autó elején. Mert Kimi így szereti az autót, Sebastian [Vettel] pedig többé-kevésbé hasonlóképp.”

„Azt mondták, szükségük van hat hónapra. Erre megkérdeztem, mire lesznek képesek három hónap alatt? Ők azt mondták, éjt nappallá téve kell dolgozniuk, szóval azt feleltem, rendben srácok, veletek együtt fogok dolgozni, csináljuk!”

A Bahreini Nagydíjon adódott az első alkalom, hogy Räikkönen jobb pozícióban tudott végezni Vettelnél, mióta a két világbajnok egy csapatban versenyez. A német versenyző hibázott a verseny során, Arrivabene azonban azt mondja, lenyűgözte, ahogy Vettel kezelte a dolgot.

„Sebastian egy fantasztikus ember, nagyon őszinte és nem keres kifogásokat. Hibázott, de ő is ember. Azonnal megmondja, ha elkövet egy hibát, mint amikor az utolsó kanyarban belement a sóderágyba és letörte az első szárnyát. Nagyra értékelem ezt.”

Hirdetés

„Kimi is nagyon egyenes. Seb pedig ugyanez. Rettentő őszinte, fantasztikus versenyző, és ne felejtsük el azt sem, mit ért el eddigi pályafutása során.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!