Räikkönent is fontolgatta, végül Ricciardót választotta a Red Bull

Fotó: Red Bull Racing
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - NOVEMBER 25: Daniel Ricciardo of Australia and Red Bull Racing waves to the crowd from parc ferme during the Abu Dhabi Formula One Grand Prix at Yas Marina Circuit on November 25, 2018 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Clive Mason/Getty Images)

Ma már szinte előzéskirálynak tartják a Forma-1-ben, évekkel ezelőtt azonban a Red Bullnak voltak kétségei Daniel Ricciardóval kapcsolatban. Christian Horner elárulta, Kimi Räikkönen szerződtetését is fontolóra vették akkoriban.

Ricciardo 2014-ben lett a Red Bull versenyzője, miután Mark Webber befejezte F1-es pályafutását.

Az ausztrál korábban a HRT és a Toro Rosso színeiben versenyezhetett, a Red Bullnál pedig alapos mérlegelés után döntöttek végül úgy, ő lesz Sebastian Vettel csapattársa az istállónál, ahol már első évében sem vallott szégyent: le tudta győzni a négyszeres világbajnokot.

Christian Horner csapatfőnök elárulta, nem voltak könnyű helyzetben a 2013-as idény végén, és Ricciardón kívül még két versenyző is szerepelt a listájukon – az egyik Kimi Räikkönen volt!

„Amikor arról kellett döntenünk, hogy ki vegye át Mark Webber helyét, három név szerepelt a listánkon: Jean-Éric Vergne, Daniel és Kimi Räikkönen” – árulta el Horner, aki elárulta azt is, nem voltak meggyőződve arról, hogy Ricciardo lesz a tökéletes választás.

„Ami vicces: arról folyt az értekezés köztünk, hogy vajon Daniel magával hozza-e a szükséges keménységet a kerék a kerék elleni csatákban, mert arra jutottunk, hogy ilyeneket ritkán láttunk tőle a Toro Rossónál eltöltött versenyein.”

„Ma pedig Danielt talán a legjobb támadó versenyzőnek tartják a Forma-1-ben. Néhány előzési manővere igazi klasszikussá vált. Szenzációs versenyeket produkált nálunk.”

Horner hozzátette, Ricciardo tökéletesen beilleszkedett a Red Bull csapatába, személyiségének köszönhetően pedig mindenki imádta őt.

„Daniel személyisége tökéletesen passzolt a Red Bull brandjéhez. Köszönhetően elképesztő energiájának, nagyszerű barátokat szerzett itt, és kiválóan együtt tudott dolgozni Max Verstappennel. Remekül kijöttek egymással, mindig vevők voltak egy kis hülyéskedésre.”

„Sajnálom, hogy Daniel nem állhatott fel a dobogóra utolsó red bullos versenyén. A csapatból mindenki szerette volna ott látni őt, és fogadások is folytak arról, hogy vajon fog-e „shoey-zni” egyfajta búcsúként.”

Ricciardo nyáron jelentette be, a 2018-as szezon végén távozik a Red Bulltól, jövőre pedig a Renault színeiben folytatja a versenyzést.

Maradj még, olvasd el ezeket is!

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!