Raikönnen védelmébe vette Hamiltont - F1VILÁG.HU

Raikönnen védelmébe vette Hamiltont

HIRDETÉS

A Ferrari finn pilótája, Kimi Raikönnen, vetélytársa, Lewis Hamilton védelmére kelt, miután a McLaren-Mercedes brit versenyzőjét több kritika is érte a bahreini futamot követően.

A Ferrari finn pilótája, Kimi Raikönnen, vetélytársa, Lewis Hamilton védelmére kelt, miután a McLaren-Mercedes brit versenyzőjét több kritika is érte a bahreini futamot követően.

Lewis Hamilton egy hatalmas balesettel nyitott pénteken, majd miután kis híján lefulladt a rajtnál, nekicsúszott egykori csapattársa, Fernando Alonso Renault-jának, így csak a tizenharmadik helyen landolt Bahreinben, mellyel elvesztette vezető pozícióját a bajnokságban.

A bahreini futam immáron második gyenge versenyhétvégéje volt ebben a szezonban, éppen ezért többen kritikus szavakkal illették a McLaren versenyzőjét.

“ Pillanatnyilag Lewis egyáltalán nem nyűgözött le engem. Azt gondoltam, hogy ebben az évben jobb lesz, de rosszabb lett. Elég rossz formában van“ – nyilatkozta a háromszoros világbajnok, Niki Lauda.

Igen ám, de Hamilton legnagyobb ellenfele, Kimi Raikönnen felszólalt a brit védelmében, és elmonda: nem a versenyző, sokkal inkább az autó okozza a problémákat, így hiba lenne Hamiltont okolni a gyenge szereplésért.

“Lewis nem hibázott sokat a tavalyi évben. Idén viszont nincsenek olyan erős pozícióban az autóval” – mondta a Ferrari finn versenyzője a Daily Mirrornak.

“Talán nehezebbé teszi a dolgot, hogy nem olyan jó a csomag, és megpróbálsz egyre többet kihozni belőle – különösen egy olyan verseny alatt, amikor az egész hétvégéd nem a legjobb” – folytatta Raikkönen, aki felettébb örül saját szezonkezdésének, ugyanis három futam után ő áll a bajnokság élén.

“Három verseny után vezetem a bajnokságot, tavaly pedig nem ez volt a helyzet, tehát most nagyon boldog vagyok. Az elmúlt év kemény volt. Egy új csapatba kerültem, ahol sokat kellett tanulnom. Az első év kemény volt, sok időt vett igénybe hozzászokni az új emberekhez.”

“Ez idei év jóval könnyebb, hogy a csapat tudja, mit akarok, és én is tudom, a csapat mit akar. Minden nagyon jó, és minden tovább javul. Eddig minden a legnagyobb rendben.”

“Minden egyes versenyre úgy megyek, hogy a győzelem lebeg a szemem előtt, azonban a három élcsapat hat pilótájából (Ferrari, McLaren, BMW) bármelyik tud jól szerepelni. Pillanatnyilag elég gyorsak vagyunk, de meglátjuk, mi lesz majd.” – tette hozzá Raikkönen.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!