Rajtbüntetés Szuzukában, Vettel előreléphet egy helyet

Fotó: Force India
Fotó: Force India
3 rajthelyes büntetést kapott Szuzukában a Force India Forma-1-es csapatának versenyzője, Esteban Ocon. Sebastian Vettel így egy hellyel előrébb kerül a rajtrácson.

3 rajthelyes büntetést kapott Szuzukában a Force India Forma-1-es csapatának versenyzője, Esteban Ocon. Sebastian Vettel így egy hellyel előrébb kerül a rajtrácson.

Ocont azért büntették meg a Japán Nagydíj stewardjai, mert a harmadik szabadedzésen Nico Hülkenberg balesete miatt meglengetett piros zászlóknál nem lassított kellőképpen.

A versenybírók meghallgatták a versenyzőt, és megvizsgálták a rendelkezésre álló felvételeket és telemetriai adatokat.

Ocon a meghallgatáson azt mondta – és ezt a telemetriai adatok is megerősítették –, hogy a piros zászlók meglengetésekor lelassított, ám a 4-es kanyarban hallott néhány sípolást a rádión, és azt gondolta, hogy túl lassan megy, ezért fokozta a tempót. Emiatt három miniszektorban is átlépte az ilyenkor maximálisan előírt deltaidőt.

A versenybírók úgy döntöttek, Ocont a történtek miatt 3 rajthelyes büntetéssel sújtják, így a 8. helyről a 11. pozícióba sorolják hátrébb. A Force India versenyzője elismerte a hibát, melyhez hozzájárult az a rendszer, melyet csapata, a Force India használ.

A francia büntetése miatt az időmérőn a 9. legjobb időt autózó Sebastian Vettel előreléphet egy pozíciót, tehát a 8. rajtkockából indulhat a Japán Nagydíjon.

 

Kapcsolódó cikkek

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Vettel: A „gyenge újságírás” áldozatai vagyunk

A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel szerint csapata a „gyenge újságírás” áldozatává vált a vasárnapi Kínai Nagydíj után. A németnek egyáltalán nem tetszik az, ahogy a média tálalta a Ferrari sanghaji csapatutasítását.

Rosberg szerint helyesen döntött a Ferrari

A 2016-os év Forma-1-es világbajnoka, Nico Rosberg szerint a Ferrari csapata helyes döntést hozott azzal, hogy utasította Charles Leclercet a vasárnapi Kínai Nagydíjon, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt.

Friss hírek