Rajtbüntetés várhat Vettelre Amerikában!

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
Rajtbüntetés várhat a hétvégi Amerikai Nagydíjon a Ferrari német versenyzőjére, Sebastian Vettelre!

Rajtbüntetés várhat a hétvégi Amerikai Nagydíjon a Ferrari német versenyzőjére, Sebastian Vettelre!

A négyszeres világbajnokot az austini nyitóedzés után idézték be az Amerikai Nagydíj stewardjai, felmerült ugyanis a gyanú, hogy a gyakorlás során nem lassított kellőképpen, amikor meglengették a piros zászlókat.

Az edzés megszakítására azért volt szükség, mert Vettel jövő évi csapattársa, a jelenleg még a Saubernél versenyző Charles Leclerc a sóderágyba csúszott, és rengeteg kavicsot hordot fel a pályára.

A szabályok szerint a piros zászlók meglengetésekor a versenyzőknek rendkívüli körültekintés mellett, lassú tempóban kell visszatérniük a bokszba – Vettel azonban a gyanú szerint ezt nem tette meg.

A Sportszabályzat 31.4-es cikkelye szerint a szabadedzéseken elkövetett kihágásokért a versenybírók többféle szankciót is érvényesíthetnek: törölhetik a versenyzők köridejét, de akár rajtbüntetéssel is sújthatják az adott pilótát.

A Japán Nagydíjon egyébként Esteban Ocon 3 rajthelyes büntetést kapott, amiért nem lassított kellőképpen a piros zászlók meglengetésekor a harmadik szabadedzésen.

Vettel hátránya jelenleg 67 pont az összetettben, riválisa, Lewis Hamilton pedig már Austinba bezsebelheti a világbajnoki címet.

 

Kapcsolódó cikkek

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Vettel: 2020 végéig biztosan maradok

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es pilótája úgy érzi, még ereje teljében van, ami a versenyzést illeti, így egyelőre nem gondol a visszavonulásra.

Friss hírek