Megosztás:

Rajtbüntetéseket osztott az FIA az időmérő után

Feltartások és motorkomponens-cserék miatt is többen rajtbüntetést kapnak ma.
Feltartások és motorkomponens-cserék miatt is többen rajtbüntetést kapnak ma. © Pirelli

Két rajtbüntetést is kiosztott az FIA az Amerikai Nagydíj időmérőjét követően feltartások miatt.

Lance Stroll, a Williams pilótája és Kevin Magnussen, a Haas verseyzője is 3 rajthelyes büntetést kapott az Amerikai Nagydíj kvalifikációját követően, miután feltartották társaikat.

Stroll Romain Grosjeannal került incidensbe, amikor a kanadai feltartotta a Haas pilótáját gyorskörén. Bal oldalon éppen Daniil Kvyat előzte őt, ezért a Williams-pilóta jobbra húzódott, ez okozta a bonyodalmat közte és Grosjean között.

A versenybírák úgy ítélték, Stroll mindent megtett annak érdekében, hogy helyesen cselekedjen, ám a csapatnak figyelmeztetnie kellett volna őt, hogy a Haas versenyzője nagy tempóban érkezik mögötte, a stewardok ezért három rajthelyes büntetéssel sújtották a kanadait.

A másik versenyző, aki ugyanilyen szankcióban részesült, Kevin Magnussen, aki Sergio Perezt tartotta fel gyorskörén. Magnussen az esetet követően elmondta, a csapat azt mondta neki rádión, hogy a mexikói levezető körön van, ezért nem engedte el őt.

„Megértem, ha dühös. Csak annyit mondhatok, hogy hiba volt, sajnálom. Határozottan feltartottam őt, ezért büntetés jár, amit el is fogadok” – nyilatkozta a Haas pilótája az esetet követően.

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Lewis Hamilton egy karnyújtásnyira van a világbajnoki címtől, 59 pont az előnye Sebastian...

Hozzászólások

( komment)