Rajtbüntetést kapott Grosjean

Fotó: Haas
Fotó: Haas
Romain Grosjean, a Haas versenyzője háromhelyes rajtbüntetést kapott, miután a Bahreini Nagydíj időmérőjén feltartotta Lando Norrist.

Norris éppen gyorskörét teljesítette a Q1-ben, amikor utolérte Grosjeant, aki feltartotta őt a bahreini pálya utolsó kanyarjában.

A Haas versenyzője nem húzódott le időben, így hátráltatta a McLaren pilótáját, emiatt 3 rajthelyes büntetésben részesült, illetve 1 büntetőpontot is kapott – a 12 hónapos időtartam alatt ez a nyolcadik Grosjean számára. 

A francia pilóta elmondta, Sebastian Vettel miatt vett vissza a tempóból, a német ugyanis megelőzte őt, és szerette volna tartani tőle a távolságot, hogy felkészüljön a saját gyorskörére. A csapat nem figyelmeztette őt, hogy érkezik mögötte Norris, ám az FIA szerint a versenyző felelőssége, hogy kellően körültekintő legyen az ilyen helyzetekben. 

 

Kapcsolódó cikkek

Bottas a pole ellenére sem teljesen elégedett

Valtteri Bottas, a Mercedes versenyzője remek formáját mutatja a Kínai Nagydíj hétvégéjén: a finn pilóta csapattársa előtt megszerezte a pole pozíciót, így célja egyértelműen a győzelem lesz vasárnap.

Hamilton büszke mai teljesítményére

Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője az F1-es Kínai Nagydíj időmérője alatt folyamatosan azon dolgozott, hogy a Q3-ra megfelelő kört tudjon összerakni – autója ugyanis közel sem volt ideális számára.

Vettel szerint a versenyre még van remény

Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője szerint akkor sem tudta volna legyőzni a Mercedeseket a Kínai Nagydíj időmérőjén, ha tökéletes kört teljesít.

Friss hírek