Rajtbüntetést kapott Hamilton! - F1VILÁG.HU

Rajtbüntetést kapott Hamilton!

HIRDETÉS
Megbüntették Lewis Hamiltont a Forma-1-es Osztrák Nagydíj időmérő edzését követően! A Mercedes bajnoki éllovasa Kimi Räikkönent tartotta fel Spielbergben.
SPIELBERG,AUSTRIA,29.JUN.19 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring, qualification. Image shows Lewis Hamilton (GBR/ Mercedes) and Charles Leclerc (MON/ Ferrari). Photo: GEPA pictures/ Daniel Goetzhaber - For editorial use only. Image is free of charge.

Hamilton a szombati kvalifikáció első etapjában [Q1] akadályozta az Alfa Romeo versenyzőjét, az időmérő után pedig 17 órakor mindkét versenyzőnek jelenése volt a versenybírók előtt.

A stewardok meghallgatták az érintetteket, és kielemezték a rendelkezésre álló videófelvételeket és telemetriai adatokat, végül pedig úgy határoztak, Hamiltont 3 rajthellyel hátrébb sorolják, így csak az 5. helyről rajtolhat Ausztriában.

Mindez azt jelenti, hogy a második helyről Max Verstappen rajtolhat, és Valtteri Bottas, illetve Lando Norris is előreléphet egy-egy pozíciót.

„A 44-es rajtszámú autó a bokszból jött kifelé, és értesítették arról, hogy autók érkeznek mögötte, köztük a 7-es rajtszámú is” – áll a versenybíróság közleményében.

„Habár a 44-es rajtszámú autó próbált kitérő manővert alkalmazni, amikor észlelte, hogy a 7-es rajtszámú versenygép gyorskörön érkezik, az nem volt elég hatékony ahhoz, hogy elkerülje a feltartást, így a 7-es rajtszámú autónak félbe kellett szakítania a körét.”

Hamilton a rajtbüntetés mellett 1 büntetőpontot is kapott a versenybíróktól.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!