Verstappen vs. Ocon

Rajtgyakorlatokat végeztek a Halo miatt

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing

Az egyik Halóval kapcsolatban felmerült problémára, miszerint a pilóták nem fogják látni a rajtlámpákat, Daniel Ricciardo reagált az első tesztnapot követően.

A Halo kötelezővé tétele megbotránkozást váltott ki számos rajongónál, és a Forma-1-es paddockban is megoszlanak a vélemények vele kapcsolatban. Az első tesztnapot követően azonban Ricciardo és Fernando Alonso is úgy véli, a fejvédőt vezetés közben észre sem veszik, nem korlátozza őket a kilátásban.

Hétfőn több pilóta is rajtgyakorlatot végzett azért, hogy alaposan megvizsgálják, van-e alapja a feltételezéseknek, miszerint nem fogják látni a rajtlámpákat a fejvédő miatt.

„Talán hülyén hangzik, de én észre sem veszem” – nyilatkozta Ricciardo a fejvédőről. „Amikor be- és kiszállsz az autóból, nyilvánvalóan látod, de a pályán rendben volt.”

„Jó néhány autót követtem ma már, és minden rendben volt” – folytatta az ausztrál. „Rajtgyakorlatokat is végeztünk, azt gondoltuk, hogy a lámpákat nehezen látjuk majd, de eddig jónak tűnik a helyzet. Tudom, hogy nem túl szép, de egyébként nincs vele gond.”

Fernando Alonso egyetért versenytársával, a McLaren versenyzője szintén úgy gondolja, hogy a Halo nem akadályozza őket a kilátásban – egészen más a helyzet vezetés közben, mint ami a felvételeken látszik a sisakon lévő kameraállásból.

Amikor a felvételeket nézem, azt látom, hogy a látótér közepén van a Halo, de amikor vezetsz, a távolban lévő dolgokra összpontosítasz, így nem fókuszálsz a kasztni közepére.”

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek