Ralf és Fisichella a Force India színeiben tesztel - F1VILÁG.HU

Ralf és Fisichella a Force India színeiben tesztel

HIRDETÉS

Ralf Schumacher és Giancarlo Fisichella is meghívást kapott a Force India istállótól a jövő héten megrendezésre kerülő jerezi tesztprogramra, erősítette meg az indiai alakulat, amely továbbra is keresi Sutil csapattársát a 2008-as idényre.

Ralf Schumacher és Giancarlo Fisichella is meghívást kapott a Force India istállótól a jövő héten megrendezésre kerülő jerezi tesztprogramra, erősítette meg az indiai alakulat, amely továbbra is keresi Sutil csapattársát a 2008-as idényre.

A silverstone-i bázisú alakulat vezetősége szerdán kiadott közleményében megerősítette, hogy a két egykori futamgyőztes egy-egy teljes napon át tesztelhet majd a csapat színeiben a spanyolországi Jerezben.

A két veterán mellett Christian Klien, Vitantonio Liuzzi, és Franck Montagny is lehetőséget kap a bizonyításra, míg Giedo van der Garde és Roldan Rodriguez is beülhet az átmeneti autóba.

A csapat szóvivője azt is elmondta, hogy mivel Adrian Sutilt érvényes szerződés köti az indiai csapathoz a jövő évre, nem szükséges, hogy részt vegyen a jövő heti tesztprogramon.

Az ifjabbik Schumacher az idei évben hagyta el a Toyotát, és egyelőre még kérdéses jövő évi indulása a Forma-1-ben. A 32 éves német versenyző, aki 179 futamon vett részt, és hat győzelmet aratott a Williams színeiben, egyelőre még nem tudja, hol folytatja pályafutását, ugyanis nem sokan érdeklődnek iránta.

Most azonban, hogy a Force India megerősítette, tesztlehetőséget biztosít számára, Ralf esélyei valamelyest megnőttek, bár még továbbra sem biztos jövője a Forma-1-ben, különösen ha megnézzük, kikkel áll harcban a még üresen álló versenyzői ülésért.

A Force India új tulajdonosa, az indiai milliárdos Vijay Mallya jó kapcsolatban áll az ifjabbik Schumacherrel, akit a Toyotánál ismert meg, mivel a kölni bázisú csapat egyik szponzora volt a Kingfisher Airlines-on keresztül.

“Jól ismerem Vijay-t, még a Toyotánál eltöltött időszakomból. Tudom, hogy mennyire szívén viseli a csapata sorsát, és mennyire elkötelezett a sport iránt. Biztos vagyok benne, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy sikerre vigye csapatát” – mondta Schumacher mai közleményében.

“Egy fiatal, ambiciózus csapatban versenyezni hatalmas lehetőség, azonban ez csak egy teszt, majd meglátjuk, hogy megy a közös munka, és mik a lehetőségek. Úgy gondolom, segíthetek a csapatnak a felkészülési programjában, de majd meglátjuk.”

Eközben Fisichella elárulta, nem sok reményt fűz ahhoz, hogy a Renault-nál folytathatja pályafutását. Egyre inkább úgy tűnik, hogy a kétszeres világbajnok, Fernando Alonso visszatér egykori csapatához, ahol Nelsinho Piquet mellett vitézkedhet, míg Heikki Kovalainen átigazol a spanyol helyre a McLarenhez.

Hirdetés

“Mivel a Renault még nem véglegesítette jövő évi versenyzői felállását, engedélyt kaptam arra, hogy felkeressek más csapatokat” – mondta Fisichella. “Meghívást kaptama Force Indiától a jerezi tesztre, amit örömmel elfogadtam.”

A Toyota idei tesztversenyzője, Franck Montagny Fisichella mellett tesztelhet majd kedden, míg Schumacher Liuzzival mérheti össze erejét csütörtökön.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!