Reagált a hamis vádakra a Marussia csapata

Hivatalos közleményben igyekezett cáfolni a médiában elterjedt vádakat a Marussia Forma-1-es csapata Jules Bianchi szuzukai balesetével kapcsolatban.


Hivatalos közleményben igyekezett cáfolni a médiában elterjedt vádakat a Marussia Forma-1-es csapata Jules Bianchi szuzukai balesetével kapcsolatban.

Miközben a francia versenyző továbbra is az életéért küzd egy japán kórházban, csapatát, a Marussiát komoly vádakkal illették a Japán Nagydíjon történt baleset kapcsán.

Egyes sajtóorgánumok ugyanis arról számoltak be, Bianchi a dupla sárga zászlós jelzés ellenére nem lassított, mi több, csapata bíztatta, hogy próbáljon meg minél gyorsabban menni a veszélyes pályán, hogy ne veszítsen időt riválisaival szemben.

„A Marussia Forma-1-es csapatát sokkolták és feldühítették ezek a spekulációk” – reagált a vádakra a Marussia nemrég.

„Miközben a csapat versenyzője továbbra is kritikus állapotban fekszik kórházban, az istálló pedig világossá tette, hogy kizárólag Jules és családja jelenti a prioritást számára, szomorú, hogy ilyen mélyen felkavaró pletykákra és pontatlanságokra kell reagálni Jules balesetének körülményeivel kapcsolatban.”

„Mivel azonban ezek az állítások teljes mértékben hamisak, a csapatnak nincs más választása, reagálnia kell minderre.”

A Marussia a kiadott kommünikében kiemeli, Charlie Whiting és a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) múlt pénteki sajtótájékoztatóján megerősítést nyert, hogy Bianchi igenis lassított a baleset előtt.

Whiting akkor azt mondta: „Sok autó áthajtott a dupla sárga zászlós jelzés alatti szakaszon, de nem mindenki lassított le annyira. Voltak, akik nem csökkentették annyira a tempót, és voltak, akik nagy mértékben lassítottak. Nem hiszem, hogy részletekbe menően be kellene számolnunk arról, hogy ő a többiekhez képest mennyire is ment lassan.”

A Marussia csapata közleményében is megerősíti mindezt.

„Jules lelassított a dupla sárga zászlós jelzésnél. Ez megcáfolhatatlan tény, a telemetriai adatok is megerősítik, melyeket a csapat az FIA rendelkezésére bocsájtott. Emellett a Jules és a csapat között lezajlott teljes rádióforgalmazást, valamint annak átiratát átadtuk a szövetségnek – ebből teljesen világosan kiderül, hogy a balesetet megelőzően a csapat nem sürgette Jules-t, nem ösztökélte arra, hogy hajtson gyorsabban, és nem is utalt rá egyetlen megnyilvánulással sem, hogy így kellene tennie.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!