Reagált a Red Bull a Gasly-val kapcsolatos pletykákra

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko cáfolta, hogy a soron következő Szingapúri Nagydíjon már nem Daniil Kvyat, hanem Pierre Gasly vezeti a Toro Rosso egyik versenyautóját.


A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko cáfolta, hogy a soron következő Szingapúri Nagydíjon már nem Daniil Kvyat, hanem Pierre Gasly vezeti a Toro Rosso egyik versenyautóját.

Az ezzel kapcsolatos hírek az Olasz Nagydíj vasárnapi versenynapján ütötték fel a fejüket, és amikor Helmut Markónak az egyik TV-stáb azt mondta, maga Pierre Gasly nyilatkozott úgy, a szakember heves tagadásba kezdett.

„Kvyat egészen biztosan ott lesz az egyik Toro Rossóban Szingapúrban. És a szezon hátralévő részében is” – szögezte le a Red Bull tanácsadója.

„Utána kell járnom ennek a sztorinak, mert most hallom először, és nem tudom elképzelni, hogy Gasly olyan hülye, hogy ilyet nyilatkozik.”

Gasly aztán a Twitteren öntött tiszta vizet a pohárba: „A legjobb, ha tisztázzuk, soha nem mondtam, hogy átveszem Daniil helyét Szingapúrban, csak azt, hogy remélem, hogy minél hamarabb lehetőséget kapok az F1-ben.”

Marko kifejtette továbbá azt is, az sem valószínű, hogy a GP2-es sorozat jelenlegi éllovasának lehetőséget adnak valamelyik pénteki edzésnapon.

„Pénteken sem ül autóba Gasly. A szimulátorban lesz pénteken, de nem az autóban.”

Carlos Sainznak érvényes szerződése van egyébként a csapattal a következő évre, Kvyat sorsáról azonban Marko szerint még korai dönteni.

„Amikor elég információ áll a rendelkezésünkre, és eleget tudunk Kvyatról, akkor döntést hozunk. Jelenleg nincs sok szerencséje technikai oldalon és sportszakmailag, szóval nem lenne fair így megítélni a helyzetét.”

A Gasly-val kapcsolatos pletykákról természetesen az orosz versenyzőt is megkérdezték, ő azonban nem akar foglalkozni ezekkel.

„Azt hiszem, Helmut Marko elég világosan elmagyarázta. Rengeteg opció van, szerződések, és egyéb dolgok. Majd meglátjuk. Ha eljön az ideje, zárt ajtók mögött megbeszéljük majd” – mondta az orosz.

„Én csak végzem a dolgom, élvezem, amit csinálok, és egyúttal imádom is.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!