Reagált a Renault a Red Bull és a Honda együttműködésére

Fotó: Red Bull Racing
MONTMELO, SPAIN - MAY 11: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB14 TAG Heuer in the Pitlane during practice for the Spanish Formula One Grand Prix at Circuit de Catalunya on May 11, 2018 in Montmelo, Spain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Rövid közleményben reagált a Red Bull és a Honda keddi bejelentésére az energiaital-gyárosok jelenlegi motorpartnere, a Renault.

A francia gyártó 2007 óta látja el erőforrásaival az osztrák istállót, a Red Bull Racing azonban nemrég bejelentette, 2019-től már a Honda motorjait használják a Forma-1-ben.

A csapat eddig 57 futamgyőzelmet és 8 világbajnoki címet (4 egyéni és 4 konstruktőri) címet nyert a Renault partnereként.

A francia gyártó kedden délelőtt közleményben reagált a Red Bull bejelentésére.

„2 évvel azután, hogy ismét gyári csapatként veszünk részt a Forma-1-es küzdelmekben, természetes dolognak tartjuk a Renault és a Red Bull részéről, hogy megfontoljuk ambícióinkat a továbbiakra nézve” – áll a franciák által kiadott közleményben.

„Büszkék vagyunk arra, hogy egy rendkívül megterhelő és versenyképes környezetben ilyen kiváló eredményeket értünk el a Red Bull Racinggel az elmúlt 12 évben, kiemelve a 4 egyéni és 4 világbajnoki címet, illetve az 57 futamgyőzelmet.”

„2 év után most teljes mértékben elkötelezettek vagyunk a Renault gyári csapatának fejlesztése mellett, és folytatjuk partnerségünket a McLaren csapatával.”

A Red Bull a mai bejelentéssel egyidőben köszönetet mondott a Renault-nak az elmúlt évekért.

„Szeretnénk köszönetet mondani a Renault-nak az elmúlt 12 évért – egy olyan periódusért, mely során hihetetlen pillanatokat éltünk meg együtt” – fogalmazott Christian Horner.

„Néha voltak nézeteltéréseink, de a Renault mindig fáradhatatlanul dolgozott, és a legjobbat nyújtotta azért, hogy versenyképes erőforrást adjon nekünk. A mai napig ez a helyzet, és szeretnénk köszönetet mondani a Renault csapatának, főleg azoknak a srácoknak, akik a garázsunkban dolgoznak minden egyes versenyen.”

„Szeretnénk a csúcson befejezni ezt az együttműködést a szezon végén. Arra összpontosítunk, hogy az év hátralévő részében a lehető legjobb eredményeket érjük el, és a legjobbakat kívánjuk a Renault-nak a jövőben.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!