Red Bull: A Ferrari manipulálta a bokszkiállásokat Szocsiban - F1VILÁG.HU

Red Bull: A Ferrari manipulálta a bokszkiállásokat Szocsiban

HIRDETÉS
A Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko szerint hazudott a Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto, amikor a vasárnapi Orosz Nagydíj után azt mondta, nem manipulálták versenyzőik kerékcseréit annak érdekében, hogy Charles Leclerc visszakerüljön Sebastian Vettel elé.
GP GRAN BRETAGNA F1/2019 - DOMENICA 14/07/2019 
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc pitstop

A múlt hétvégi Orosz Nagydíj leginkább a Ferrari-versenyzők házon belüli fiaskójáról marad emlékezetes: a rajtnál Charles Leclerc a megbeszéltek szerint szélárnyékot adott Sebastian Vettelnek, aki így az élre tudott kerülni, később azonban nem engedelmeskedett a csapatnak, és nem adta vissza a pozíciót csapattársának.

A helycsere végül a kerékcserék után következett be: Leclercet korábban kihívták a bokszba, így Vettel elé tudott kerülni. Mattia Binotto csapatfőnök szerint viszont nem azért hívták ki ennyivel előbb Leclercet, hogy Vettel elé vágjanak.

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko szerint a Ferrari játszotta a tőle megszokott játékokat.

„Vettel volt elöl Szocsiban, szóval Leclerc panaszkodott, aztán a mérnöke mondta neki, hogy ’ne aggódj, megoldjuk majd a bokszkiállásoknál’ – mondta Marko a Servus TV-nek.

„Ez pedig azt jelenti, hogy ’manipulálni fogjuk majd a kiállásokat’. Márpedig ez sportszerűség és a sport ellen szól. Az egész helyzet kellőképp nehéz a Ferrarinak, miért nehezítik meg még jobban azzal, hogy szándékosan egymásnak uszítják a versenyzőket?”

„A Ferrari imádja az efféle játékokat, habár a legtöbbször nem sül el jól. De ilyen a Ferrari. Más kultúra.”

A szakember szerint ráadásul Leclerc is kiveszi a részét abból, hogy feszültség keletkezzen házon belül.

„Ha Vettel nem tartotta magát a megbeszéltekhez Szocsiban, akkor Leclerc sem tartotta magát a szabályokhoz Monzában. Az időmérőn szélárnyékot kellett volna adnia Vettelnek. Szóval ő is kiveszi a részét a feszültségből.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!