Red Bull: A Ferrari van elöl, a McLaren a mezőny végén

Fotó: Red Bull
Fotó: Red Bull
A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko szerint az előszezoni tesztek alapján jelenleg a Ferrari a többiek előtt jár, a McLaren viszont továbbra is a mezőny második felében kullog.

A Red Bull 2019-ben már a Honda erőforrásaival vág neki a világbajnoki küzdelmeknek, a csapat célja pedig a futamgyőzelmek mellett természetesen az, hogy felzárkózzon a Mercedes és a Ferrari szintjére.

„Nyernünk kell saját erőnkből. Legalább 5 futamgyőzelmet várok” – mondta a Speed Week című lapnak adott interjújában Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója.

Szerinte a téli tesztek alapján a Ferrari a többiek előtt jár egyelőre, és bár a McLarennél úgy érzik, előreléptek, Marko szerint a wokingiak még mindig hátul kullognak.

„A Ferrari elöl van, aztán közvetlenül a Mercedes mögött jövünk mi. Majd a középmezőny, ami nagyon szoros lesz. A McLaren és a Williams vannak leghátul.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel: 2020 végéig biztosan maradok

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es pilótája úgy érzi, még ereje teljében van, ami a versenyzést illeti, így egyelőre nem gondol a visszavonulásra.

A Red Bull nem „gyanakszik” a Ferrari üzemanyagjára

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt mondja, nem igaz az, hogy „gyanakodva” tekint a Ferrari által használt üzemanyagra, ugyanakkor el kell ismerni, ez egy rendkívül fontos terület a fejlesztések szempontjából.

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Friss hírek