Red Bull: A Ferraritól már Melbourne-ben is ezt vártuk

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing
A Red Bull versenyzői, Max Verstappen és Pierre Gasly egyelőre nem teljesen elégedett a Red Bull versenygépével az F1-es Bahreini Nagydíj első két szabadedzését követően.

Az első szabadedzésen közvetlenül a Ferrari és a Mercedes mögött végzett a két Red Bull, a második gyakorláson azonban Max Verstappen 8 tizedmásodperces hátrányban végzett Sebastian Vettel idejéhez képest, és Nico Hülkenberg mögött, a 6. pozícióban zárt. 

„A közepes abroncsokkal nagyon versenyképesek voltunk” – nyilatkozta Verstappen. „Gyorsnak kellett volna lennünk, de az utolsó kanyarból kijövet volt egy kis problémám, szóval veszítettem néhány tizedet.”

„De aztán a lágy abroncsokkal nem volt meg a tapadás, ami kellett volna. Ezt meg kell vizsgálnunk.”

Gasly az első és a második szabadedzésen is panaszkodott a beállításokra, és elmondta, összességében eredményes napjuk volt, de nem volt tökéletes az autó. Hasonlóan Verstappenhez, ő is a lágy abroncsokkal küszködött. 

„Az első szabadedzés jó volt, a második is, de a lágy gumikkal kipróbáltunk valamit, ami nem igazán működött” – nyilatkozta Gasly. 

„A lágy abroncsokkal még nincs meg a tempónk, de éjjel dolgozni fogunk azon, hogy megoldást találjunk holnapra.” 

A Red Bull pilótái elmondták, egyáltalán nem lepődtek meg a Ferrari pénteki tempóján, szerintük számítani lehet arra, hogy az olaszok egész hétvégén ilyen teljesítményt nyújtanak majd.

„Nem tudom, hogy mi történt Melbourne-ben, de most újra nagyon versenyképesek” – mondta Verstappen. „Ez az, amire már Melbourne-ben is számítottunk.”

Gasly hozzátette, tudták, hogy a Ferrari gyors lesz, különösen a bahreini pályán: „Egész eddig gyorsak voltak, Ausztrália furcsa volt. De világos, hogy nagyon erősnek tűnnek ezen a hétvégén.

 

Kapcsolódó cikkek

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Verstappen a szezon felénél már győzni akar

A Red Bull versenyzője, Max Verstappen azt reméli, az idei szezon felénél már képesek lehetnek arra, hogy a győzelmekért harcoljanak a Mercedes és a Ferrari ellen.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Vettel: A „gyenge újságírás” áldozatai vagyunk

A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel szerint csapata a „gyenge újságírás” áldozatává vált a vasárnapi Kínai Nagydíj után. A németnek egyáltalán nem tetszik az, ahogy a média tálalta a Ferrari sanghaji csapatutasítását.

Friss hírek