Red Bull: A Forma-1 érdekében változtat a Pirelli - F1VILÁG.HU

Red Bull: A Forma-1 érdekében változtat a Pirelli

HIRDETÉS

Örömmel fogadta a Pirelli döntését a Forma-1 világbajnoki címvédő csapata, a Red Bull Racing.


Örömmel fogadta a Pirelli döntését a Forma-1 világbajnoki címvédő csapata, a Red Bull Racing.

Az olasz gumigyártó a Spanyol Nagydíjat követően jelentette be, hogy változtat abroncsain annak érdekében, hogy azok ne használódjanak el olyan gyorsan, mint az idei bajnokság első futamain.

A Red Bull csapata már a szezon eleje óta kritizálta az idei abroncsokat – a Milton Keynes-i alakulatnál úgy vélik, túl komoly szerep jut idén a gumiknak, a kialakult helyzet pedig tulajdonképpen kiöli a versenyzést a Forma-1-ből.

A királykategória mezőnye a múlt hétvégi Spanyol Nagydíjon különösen sokat szenvedett az abroncsok miatt, Fernando Alonso végül egy négykiállásos taktikával tudott nyerni Barcelonában.

A versenyt követően a Pirelli is elismerte, túllőtt a célon, ezért a Kanadai Nagydíjra változtat abroncsain, melyek szerkezetileg a tavaly használt gumikra hajaznak majd.

A Red Bullnál örömmel fogadták a gumigyártó döntését, és noha sokan úgy vélik, a Pirelli a változtatással főképp az energiaital-gyárosoknak kedvez majd, és betarthat a gumikkal egyre jobban gazdálkodó csapatoknak, így a Lotusnak, vagy a Ferrarinak, Christian Horner szerint az új abroncsok valójában a sportág érdekeit szolgálják.

„Mindez része a Forma-1 kihívásainak” – mondta a szakember a Sporting Life-nak. „Adrian Newey-nak és mérnöki gárdájának meg kellett birkóznia az elmúlt évek változásaival, és mindig jól reagáltak ezekre – de ez mindenkit ugyanúgy érint.”

„Mi mindig nagyon következetes véleménnyel voltunk a kialakult gumihelyzetről az első verseny óta. Kettőt megnyertünk ezen futamok közül, és remekül állunk a bajnokságban is, de egyszerűen túl sok a gumikból jelen pillanatban, és nem a versenyzésről szól az egész.”

„Végső soron a Pirelli érdeke, hogy változtasson. Elég nagy vállalat, és érti a dolgát ahhoz, hogy orvosolja a problémát. Annak az érdekében történik mindez, hogy jó versenyeket lássunk a továbbiakban.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!