Red Bull: A Mercedes gyors, de nehezen vezethető

Fotó: Red Bull Racing
MELBOURNE, AUSTRALIA - MARCH 14: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner walks in the Paddock during previews ahead of the F1 Grand Prix of Australia at Melbourne Grand Prix Circuit on March 14, 2019 in Melbourne, Australia. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-1YQDUKZWS1W11 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Hornernek kétségei vannak azzal kapcsolatban, hogy a Mercedes képes lesz tartani pénteki tempóját az Ausztrál Nagydíj vasárnapi versenyén.

A világbajnok istálló jó formában kezdte a melbourne-i hétvégét: Lewis Hamilton révén mindkét szabadedzésen a leggyorsabb volt pénteken, a második gyakorláson pedig 8 tizedes előnnyel végzett az élen.

A Red Bullt irányító Christian Horner viszont úgy látja, bár a Mercedes autója egy körön valóban gyors, meglehetősen nehéz vezetni azt – ez pedig rányomhatja a bélyegét a versenytempóra.

„A hosszú etapjaink meglehetősen jónak tűnnek” – mondta a szakember pénteken. „Azt gondolom, az egykörös tempót tekintve a Mercedes igazán lenyűgözőnek tűnt. Az autójuk viszont merev és nehéz vezetni, szóval nem tudom, hogy ez a tempó fenntartható lesz-e egy versenyen.”

Hogy Hornernek igaza lesz-e, az csak vasárnap derül ki, ám a pénteken látottak alapján a Mercedes versenytempójával sincsenek különösebb problémák.

Horner szót ejtett a Ferrariról is: a szakember azt mondja, meglepte őket az olaszok gyenge formája.

„A Ferrari meglehetősen alulteljesített ahhoz képest, amit gondoltunk róluk a teszteken, a mi srácainknak pedig igazán tisztességes etapjaik voltak. Max a gyorsköreiben némi forgalomba került, de szerintem több potenciál van még bennünk, és csiszolunk még a beállításokon.”

„Azt nem tudjuk, a többiek mennyi üzemanyaggal köröztek, mindenesetre érdekesnek tűnik a dolog.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!