Red Bull: A Mercedes gyors, de nehezen vezethető - F1VILÁG.HU

Red Bull: A Mercedes gyors, de nehezen vezethető

HIRDETÉS
A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Hornernek kétségei vannak azzal kapcsolatban, hogy a Mercedes képes lesz tartani pénteki tempóját az Ausztrál Nagydíj vasárnapi versenyén.
Fotó: Red Bull Racing

A világbajnok istálló jó formában kezdte a melbourne-i hétvégét: Lewis Hamilton révén mindkét szabadedzésen a leggyorsabb volt pénteken, a második gyakorláson pedig 8 tizedes előnnyel végzett az élen.

A Red Bullt irányító Christian Horner viszont úgy látja, bár a Mercedes autója egy körön valóban gyors, meglehetősen nehéz vezetni azt – ez pedig rányomhatja a bélyegét a versenytempóra.

„A hosszú etapjaink meglehetősen jónak tűnnek” – mondta a szakember pénteken. „Azt gondolom, az egykörös tempót tekintve a Mercedes igazán lenyűgözőnek tűnt. Az autójuk viszont merev és nehéz vezetni, szóval nem tudom, hogy ez a tempó fenntartható lesz-e egy versenyen.”

Hogy Hornernek igaza lesz-e, az csak vasárnap derül ki, ám a pénteken látottak alapján a Mercedes versenytempójával sincsenek különösebb problémák.

Horner szót ejtett a Ferrariról is: a szakember azt mondja, meglepte őket az olaszok gyenge formája.

„A Ferrari meglehetősen alulteljesített ahhoz képest, amit gondoltunk róluk a teszteken, a mi srácainknak pedig igazán tisztességes etapjaik voltak. Max a gyorsköreiben némi forgalomba került, de szerintem több potenciál van még bennünk, és csiszolunk még a beállításokon.”

„Azt nem tudjuk, a többiek mennyi üzemanyaggal köröztek, mindenesetre érdekesnek tűnik a dolog.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!