Red Bull: A motornak hála közel kerültünk a Mercedeshez - F1VILÁG.HU

Red Bull: A motornak hála közel kerültünk a Mercedeshez

HIRDETÉS

A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner azt mondja, motorpartnerük, a Renault kemény munkájának köszönhetően sikerült csökkenteniük hátrányukat a Mercedesszel szemben.


A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner azt mondja, motorpartnerük, a Renault kemény munkájának köszönhetően sikerült csökkenteniük hátrányukat a Mercedesszel szemben.

Az osztrák istálló tavaly rengeteget küszködött a francia gyártó V6-os erőforrásaival, emiatt pedig olyannyira megromlott a felek között a viszony, hogy sokáig úgy tűnt, útjaik különválnak. Végül megállapodtak abban, hogy a Red Bull idén is Renault-motorokat használ a Forma-1-ben, azokat azonban TAG Heuer néven építik be az autókba.

Miután pedig a Renault idén jelentős előrelépéseket tett erőforrásával, a Red Bull bejelentette, 2017-ben is a franciák motorjait használja az F1-ben.

„A legjelentősebb terület az előrelépések tekintetében idén a motor, és ezért dicséretet érdemel a Renault” – mondta Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke az Autosportnak.

„A motor egyértelműen javult azok után, hogy a tavalyi év végén átszervezéseket végeztek, változtattak a filozófián, és komoly fejlesztéseket hajtottak végre. Vélhetően felére csökkentettük a hátrányunkat a Mercedeshez képest, és úgy tűnik, van egy valós irányvonal, és megfelelő technikai vezetés Viry-ben.”

„A kasztnink is fejlődött, és ezeknek a dolgoknak nyilván összhangban kell működniük. Az az elem azonban, ami a legtöbbet fejlődött, véleményem szerint a motor.”

A Renault várhatóan csak a jövő év elején veti be újabb, jelentős fejlesztési csomagját a motort illetően, Horner pedig azt reméli, 2017-re is jelentősen javul majd a V6-os erőforrás.

„A motor idén határozottan azt nyújtotta, amit célul tűztek ki az szezont megelőzően. Ha tehát újra meg tudják ezt tenni, akkor remélhetőleg jelentősen csökkenteni tudunk a Mercedesszel szembeni hátrányunkból jövőre.”

A Red Bull a legutóbbi, németországi versenyhétvégén a remek teljesítménynek hála a Ferrarit is megelőzte a konstruktőrök között, Horner pedig azt reméli, sikerül jó formában zárni a 2016-os szezont.

Hirdetés

„Soha nem gondoltuk volna, hogy ennyi mindent el tudunk érni az év első felében, ez hatalmas pozitívm. Nagy motivációt jelent mindenki számára. Úgy érezzük, még erősebbek lehetünk a szezon második felében, és remélhetőleg jó kis csatát vívunk majd a Ferrarival az év vége felé haladva.”

„Ha építeni tudunk azokra az alapokra, amiket lefektettünk a szezon első felében, és meg tudjuk szerezni a második helyet a Ferrari elől, akkor hihetetlen eredményt érünk el.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!