Red Bull: Alonso? Kérdezzék meg őt! - F1VILÁG.HU

Red Bull: Alonso? Kérdezzék meg őt!

HIRDETÉS

A Red Bull Racing Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner nem kívánta cáfolnia azokat a sajtóértesüléseket, melyek szerint 2014-ben Fernando Alonso lehet Sebastian Vettel csapattársa.


A Red Bull Racing Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner nem kívánta cáfolnia azokat a sajtóértesüléseket, melyek szerint 2014-ben Fernando Alonso lehet Sebastian Vettel csapattársa.

Vasárnap a Sport Bild című német lap számolt be arról, Alonso menedzsmentje a Hungaroringen felkereste a Red Bull vezérkarát, így nem kizárt, hogy a spanyol versenyző már jövőre az osztrák istállónál folytatja pályafutását.

Miután Alonsónak érvényes szerződése van a Ferrarival a jövő évre, ez csak akkor valósulhat meg, ha a Red Bull kivásárolja őt abból – állítólag azonban a Milton Keynes-i alakulat még erre is hajlandó volna.

Christian Horner, a világbajnok csapat első embere szűkszavúan nyilatkozott a pletyka kapcsán, ám nem cáfolta azt.

„Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy elég nagy az érdeklődés az ülésünk iránt” – idézi a szakember szavait a Sky Sports F1 televízió internetes oldala.

„A silverstone-i teszten megnéztük, mit tud Daniel [Ricciardo], szóval a nyári szünetben némi időt annak szentelünk majd, hogy szemügyre vegyük lehetőségeinket, és a megfelelő döntést hozzuk.”

De vajon mi a helyzet Alonsóval?

„A versenyzőkkel folytatott mindenféle egyeztetést bizalmasan kezelünk” – szögezte le Horner.

„Természetesen egynéhány versenyző érdeklődik az ülésünk iránt. Hogy elérhető-e Alonso? Kérdezzék meg őt! Időt szentelünk majd arra, hogy megfelelő döntést hozzunk. Van néhány nagyszerű lehetőségünk, sietségre pedig nincs okunk. Nincs nyomás rajtunk abban a tekintetben, hogy muszáj egy fiatal versenyzőt szerződtetnünk – a legjobb párosítást akarjuk. Nyilván fontolgatjuk a fiatal versenyzőket is, de nem kell szükségszerűen egy ifjonc az autóba jövőre. Egyszerűen a lehető legjobb versenyzőket akarjuk.”

A Sebastian Vettel – Fernando Alonso versenyzőpáros mindenképp érdekes lenne a Red Bullnál jövőre, de vajon megférne két dudás egy csárdában?

Hirdetés

„Érdekes lenne, az biztos” – tűnődött Horner. „De alapvetően azt kell tennünk, ami megfelelő a csapat számára. Múlt héten Kimiről pletykáltak, most Fernandóról, de meg kell győződnünk arról, hogy a leggyorsabb versenyzőket kell szerződtetnünk, akik emellett jól tudnak együtt dolgozni, és a legjobb eredményt érik el a csapat számára.”

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali úgy nyilatkozott, nem tart attól, hogy Alonso a szezon végén elhagyja a csapatot.

„Nem. Először is szerződésünk van vele, és ezt természetesen mindenki tudja” – mondta a szakember.

„Fernando a csapat egy nagyon fontos eszköze, fontos, hogy szorosan együtt dolgozzon mindenkivel a szezon ezen nehéz szakaszában.”

Alonso a Magyar Nagydíj után kijelentette, mihamarabb fejlődniük kell, ha bele akarnak szólni a bajnoki címért zajló küzdelembe 2013-ban.

„Nagyon boldog vagyok a Ferrarinál, de javítanunk kell az autón, ha meg akarjuk nyerni a világbajnoki címet” – mondta a spanyol.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!