Red Bull: Amíg jó autónk van, Vettel marad - F1VILÁG.HU

Red Bull: Amíg jó autónk van, Vettel marad

HIRDETÉS

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko meg van győződve arról, Sebastian Vettel egészen addig náluk folytatja Forma-1-es pályafutását, amíg versenyképes autót képesek biztosítani számára.


A Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko meg van győződve arról, Sebastian Vettel egészen addig náluk folytatja Forma-1-es pályafutását, amíg versenyképes autót képesek biztosítani számára.

Bár Vettel idén sorozatban negyedszer is világbajnok lett az osztrák alakulattal, időről-időre felröppennek olyan hírek, melyek szerint a jövőben egy másik csapatnál – jelesül a Ferrarinál – folyathatja pályafutását.

Marko azonban nem látja okát annak, a 26 esztendős versenyző miért szerződne máshová, ha a Red Bullnál képes sikereket elérni.

„Amíg versenyképes autót adunk alá, addig biztosan velünk marad” – mondta a szakember a BBC Sportnak nyilatkozva a minap.

„Pontosan tudja, hogy nem minden az autó színe, fontos, hogy mi van belül.”

Marko szerint Vettel számára az is nagyon fontos, hogy a csapat minden kulcsfigurája elkötelezett az istálló iránt.

„Az elmúlt pár évben fantasztikus csapatunk volt, lényegében alig volt mozgolódás, ez pedig nagyon fontos. A Sebastian távozásáról szóló spekulációk csupán azért vannak, hogy megpróbáljanak destabilizálni minket, de az embereknek fogalmunk sincs arról, mi áll a szerződésekben, és így tovább.”

Vettel 2009-ben érkezett a Red Bullhoz, szerződése pedig a 2015-ös idény végéig szól. Marko elárulta, egyszerűen lenyűgöző, ahogy a német hozzááll a munkához, és versenyről-versenyre jobb versenyző válik belőle.

„Megérdemli a sikereket. Keményen megdolgozott értük. Ha az ember túl sokat nyer, nem annyira népszerű, és a Red Bull nem egy tradicionális autógyártó, szóval azt mondják, unalmas a dolog.”

Hirdetés

„Sebastian elképesztően tehetséges, megvan a sebessége, és emellett nagyon keményen dolgozik. Teljes mértékben elkötelezett a sport iránt. Részletekbe menően elemez mindent, jól informált akar lenni mindennel kapcsolatban, és soha nem mondja azt, hogy «oké, rendben van», ha valami nem 100 százalékos, és szerintem ez nagy különbség más versenyzőkhöz képest.”

Vettel csapattársa 2014-ben már Daniel Ricciardo lesz a Red Bullnál: az ausztrál honfitársát, Mark Webbert váltja majd. Helmut Marko szerint a két fiatal versenyző jól kijön majd egymással – legalábbis addig, amíg nem egymással kell megküzdeniük a futamgyőzelmekért.

„Nagyon reméljük, és biztosak is vagyunk abban, hogy normális kapcsolatban lesznek” – fogalmazott.

„Majdnem egykorúak, nincs múltbéli afférjuk sem. Baráti a kapcsolatuk, és szerintem ez jó lesz majd az egész csapat számára. Szerintem jó kapcsolatban lesznek majd – legalább addig, míg Sebastian nyer, Daniel pedig nem veri meg őt!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!