Verstappen vs. Ocon

Red Bull: Az eddigi legjobb pilótapárosnak vége

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing
Christian Horner, a Red Bull F1-es csapatfőnöke szerint a lehető legjobb pilótapáros bomlik fel Daniel Ricciardo idei távozásával.

Christian Horner, a Red Bull F1-es csapatfőnöke szerint a lehető legjobb pilótapáros bomlik fel Daniel Ricciardo idei távozásával.

Ricciardo 2019-ben elhagyja a Red Bullt, és a Renault színeiben folytatja tovább a versenyzést. Az ausztrál pilóta a Toro Rossótól 2014-ben ülhetett át a Red Bull csapatához, ahol azóta is folyamatosan fejlődött, és összesen 7 győzelmet szereztek együtt.

Az ausztrál pilóta és csapattársa, Max Verstappen igazán példás csapattársi viszonyt ápolnak, amiről nemrégiben maguk a versenyzők is nyilatkoztak.

„A csapat történetének legjobb pilótapárosa” – mondta Horner a Ricciardo-Verstappen duóról. „Megvolt köztük az a dinamika és tisztelet. Egymást húzták, a határokig. Max rengeteget tanult Danieltől.”

Horner elmondta, nagyon sajnálja, hogy Ricciardo elhagyja őket, és hiányozni fog a személyisége a csapatból.

„Megtisztelő, hogy 5 évig a csapatunkban tudhattuk őt. Csodálatos volt látni, ahogy felnőtt. Amikor Mark Webbert el kellett engednünk, akkor dilemmába kerültünk: Jean-Eric Vergne, Daniel és Kimi Räikkönen volt a listánkon. Danielnél nem aggódtunk a tempója miatt.”

Most a mezőny legjobbjai közé tartozik, ha az előzésekről van szó. Fantasztikus versenyeket teljesített, a személyisége pedig tökéletesen illett a márkánkhoz. Az ő energiája sokat hozzáadott a csapathoz.”

 

Kapcsolódó cikkek

Horner: Időt kell adnunk Gaslynak

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke védelmébe vette Pierre Gaslyt, a csapat új versenyzőjét, akinek nem sikerült a pontszerzés az F1-es Ausztrál Nagydíjon

Egy csatorna okozta Ricciardo vesztét

Balszerencsésen indult Daniel Ricciardo renault-s karrierje: egy vízelvezető csatorna okozta korai balesetét a szezonnyitó F1-es Ausztrál Nagydíjon.

Verstappen a Hondát méltatja

A Forma-1-be való 2015-ös visszatérése óta először tudott dobogós eredményt elérni a Honda – a japán motorgyártó a Red Bull Racinggel, illetve Max Verstappennel karöltve a 3. helyen ért célba Ausztráliában. A holland ráadásul egy pazar előzést is bemutatott Sebastian Vettel ellen.

Friss hírek