Red Bull: Az időmérős gyengélkedés extra nyomást helyez a versenyzőkre

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing

Extra nyomást helyez a Red Bull versenyzőire az időmérő edzések során az, hogy az általuk használt Renault-motorok továbbra is teljesítménybeli hátrányban vannak a Ferrari és a Mercedes erőforrásaival szemben – mondja Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke.

Max Verstappen és Daniel Ricciardo a múlt hétvégi Spanyol Nagydíjon csak az 5. és 6. helyekről startolhattak, ám mindketten erős versenyt futottak, előbbi versenyző ráadásul a dobogóra is fel tudott állni.

Christian Horner szerint viszont sokkal jobb eredményeket is elérhetnének, ha nem lennének ekkora hátrányban az időmérőkön.

„Azt gondolom, a legfőbb dolog számunkra most az, hogy versenyképesebbek legyünk szombatonként, mert a rajtpozíció rendkívül fontos” – mondta a Red Bull csapatfőnöke.

„Most túl nagy nyomás helyeződik versenyzőinkre a Q3-ban, mert még több teljesítményt kell kisajtolniuk, hiszen nem tudunk mit kezdeni a riválisok motormódjaival.”

„Remélhetőleg Montreal környékén már érkezik a következő motorfejlesztés. Reméljük, hogy a teljesítmény is nő majd.”

Arra a kérdésre, hogy jelentős előrelépést vár-e, Horner így válaszolt: „Ezt a kérdést a Renault-nak kell feltenni.”

„Azt gondolom, egy olyan pályán, mint a barcelonai, a pályapozíció a minden. Sajnos a szombati nap negatívan befolyásolja a versenyünket is egy ilyen pályán. Az autónk tempójáról elmondható, hogy egy szinten volt azzal, amire Lewis [Hamilton] is képes volt – főleg a verseny második felében.”

„A probléma akkor van, ha forgalomba kerülünk, hiszen ezáltal sérül az autónk aerodinamikája, a turbulens levegőt ugyanis nem könnyű kezelni.”

„Daniel átrágta magát a lekörözötteken, és aztán le is tekerte a motort. Szóval biztató, hogy a fejlesztések jól működtek hétvégén, és vasárnap délután újfent bizonyítani tudtuk, hogy versenyképes autónk van.”

Horner hozzátette, az, hogy Verstappen a sérült első szárny ellenére harmadikként tudott célba érni, a lehető legjobbkor jött a holland számára.

„Azt gondolom, Maxnek remek hétvégéje volt. Ez volt idén az első dobogója, ami önbizalmat ad majd neki. Most valóban elkezdődik az ő szezonja. Szerintem minden sportolónak lökést ad, ha némi nehézség után végül jön egy ilyen eredmény.”

 

Kapcsolódó cikkek

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Az F1-es pontverseny állása a sanghaji verseny után

Az első két versenyhez hasonlóan a Forma-1-es Kínai Nagydíj is a Mercedes kettős győzelmét hozta. Lewis Hamilton verhetetlen volt, a Ferrari pedig nem tudta reprodukálni két héttel ezelőtti tempóját Sanghajban.

Friss hírek