Red Bull: Csökkent a hátrányunk a Mercedeshez képest - F1VILÁG.HU

Red Bull: Csökkent a hátrányunk a Mercedeshez képest

HIRDETÉS

A Red Bull Racing alakulatánál úgy érzik, sikerült közelebb kerülniük a Mercedes csapatához, ám kételkednek abban, hogy sikerül felülkerekedniük a német istállón a szezon vége előtt.


A Red Bull Racing alakulatánál úgy érzik, sikerült közelebb kerülniük a Mercedes csapatához, ám kételkednek abban, hogy sikerül felülkerekedniük a német istállón a szezon vége előtt.

A címvédő gárda a múlt hétvégi Szingapúri Nagydíjon kettős dobogós eredményt szerzett – Sebastian Vettel idei legjobb eredményét érte el a második helyezéssel, míg Daniel Ricciardo harmadikként futott be.

Christian Horner csapatfőnök úgy nyilatkozott, Szingapúrban egyértelműen kisebb volt a lemaradásuk a Mercedeshez képest, mint a korábbi versenyeken.

„A biztonsági autós fázis után nem volt tiszta a kép a Mercedeshez való lemaradást illetően a különböző stratégiák miatt” – mondta a szakember.

„Az első etapban Sebastian nagyon jól tudta tartani Lewis [Hamilton] tempóját, és azt gondolom, az első kiállásig Lewis 7 másodperces előnyt autózott ki. Nem arról volt szó, hogy körönként 1 másodpercet vert ránk, mint néhány korábbi futamon.”

„Előnyben voltak, de egyértelműen jóval közelebb voltunk, mint a korábbi futamokon.”

Arra a kérdésre, hogy a Red Bull fel tud-e zárkózni a szezon vége előtt, Horner így felelt: „Az olyan pályákon, mint a szingapúri, közelebb kerülhetünk, de az igazság az, hogy a lóerőkülönbség komoly tényező.”

„Tehát – bár csökkentettük a hátrányunkat múlt hétvégén – a soron következő versenyeken, például Abu Dhabiban vagy Szocsiban újra nőni fog. A kulcs az lesz, hogy milyen munkát tudunk végezni télen, és remélhetőleg úgy kezdhetjük majd a következő évet, hogy közelebb kerültünk.”

A Mercedes műszaki gondjainak köszönhetően a Red Bullnak továbbra is van esélye a bajnoki címre, ám Horner elárulta, a bajnokság hajrájában a Milton Keynes-i alakulatnak is lesznek gondjai bőven.

Hirdetés

„Sokkoló megbízhatatlanáguknak köszönhetően még harcban vagyunk. De ez a dolog folyamatosan változik idény közben, és Sebastiannal nekünk is lesz majd egy büntetésünk motorcsere miatt, míg a Mercedesnek talán nem.”

„Úgy vélem, a technika manapság olyan fejlett, hogy lesznek problémák.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!