Red Bull: Csúszhat a Renault motorfejlesztése - F1VILÁG.HU

Red Bull: Csúszhat a Renault motorfejlesztése

HIRDETÉS
Spanish F1 Grand Prix - Qualifying

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko nemrég megerősítette, valóban csúszhat a Renault motorfrissítése, a franciák ugyanis jelenleg a műszaki gondok megoldásán fáradoznak.

A korábban sorozatban négy világbajnoki címet nyerő Red Bull nem a várakozásoknak megfelelően kezdte a 2017-es szezont, ám a soron következő Spanyol Nagydíjra egy teljesen átalakított autóval érkezik majd.

A csapatnál bíznak a fejlesztésekben, ráadásul motorpartnerük, a Renault is egy új specifikációt fejleszt – mely az eredeti tervek szerint a Kanadai Nagydíj környékén debütált volna.

A legfrissebb hírek szerint azonban a francia gyártó fejlesztései csúszhatnak a szezon elején tapasztalt műszaki problémák miatt.

„Amíg a Renault nem tartja irányítása alatt a megbízhatóságot, addig nincsenek fejlesztések” – erősítette meg Dr. Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója.

„Ez pedig hátráltató tényező számunkra.”

Mindazonáltal olyan hírek is napvilágot láttak nemrég, melyek szerint a Renault egyik gyári autójával – méghozzá Nico Hülkenbergével – teszteli új fejlesztéseit.

„Az üzemanyag lehet, hogy más, de a hardver ugyanaz, erről a Renault biztosított minket” – mondta ezzel kapcsolatban Marko.

„Egyébként is lehetetlenség volna két eltérő motort építeni. Csak az időmérőn van az az érzése az embernek, hogy Hülkenberg gyorsabb, de ennek egyik oka az lehet, hogy ő egy félelmetesen jó versenyző az időmérőket tekintve.”

Hirdetés

A pletykák szerint a Red Bull „B-autója” körönként akár 1 másodperccel is gyorsabb lehet elődjénél.

„A számokat már ismerjük, most viszont már szeretném látni, mit mutat a stopper Barcelonában!” – mondta Marko.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!