A Red Bull diffúzorát másolja a Ferrari

Fotó: Scuderia Ferrari
GP BRASILE F1/2017 © FOTO STUDIO COLOMBO PER FERRARI MEDIA (© COPYRIGHT FREE), Kimi Räikkönen, Ferrari,

Egy, a Red Bulléhoz hasonló diffúzorral rukkolt elő az Abu Dhabi Nagydíj nyitóedzésén a Ferrari Forma-1-es csapata.

A legtöbb istállóhoz hasonlóan a maranellóiak is gőzerővel dolgoznak 2018-as versenyautójukon, a szezonzáró hétvége pedig remek alkalmat kíván a különféle újítások kipróbálására.

A Ferrari a 2017-es idény során olyan diffúzorral szerelte fel autóit, melynek szélei lefelé hajlanak, hogy jobb légáramlást biztosítsanak a versenygép hátuljánál, illetve a hátsó abroncsokon. Ezen megoldás előnye, hogy a hátsó kerekek belső felénél bőven van hely különféle szárnyelemek kialakítására, ezáltal pedig jobban tudják irányítani a légáramlatokat.

Az Abu Dhabi Nagydíj pénteki nyitóedzésén azonban Kimi Räikkönen egy vadonatúj diffúzort is pályára vitt – egy olyat, mint amilyennel a Red Bull is dolgozik már egy ideje.

Ennek a megoldásnak köszönhetően több levegő áramlik át a diffúzoron, ami elméletileg növelni tudja a leszorítóerőt az autó hátuljánál. Működtetése viszont nem egyszerű, a gumikezelésnél ugyanis problémákat okozhat.

Räikkönen autóját egyébként számos mérőberendezéssel felszerelték a nyitóedzésen, hogy minél több adatot gyűjtsenek az új megoldásról.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!