Red Bull: Egy körünk volt arra, hogy megmutassuk a versenytempónkat

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing

A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner azt mondja, egyetlen olyan kör volt a múlt vasárnapi Ausztrál Nagydíjon, melyben meg tudták mutatni autójuk valós erejét.

Daniel Ricciardo a 4., Max Verstappen pedig a 6. helyen ért célba a szezon első versenyén, a nyitóhétvége azonban egyáltalán nem volt problémamentes a csapat számára.

Mégis pozitívum, hogy az RB14-es modell versenytempója erősnek mutatkozott – legalábbis abban az egy körben, amikor Daniel Ricciardo tiszta pályán autózott, és megfutotta a futam legjobb körét (ezt meg is nézheted Facebook-oldalunkon IDE kattintva).

„1 kört kaptunk a versenyen arra, hogy megítéljük a tempónkat, amiben ő [Ricciardo] meg is futotta a verseny leggyorsabb körét. Azt gondolom, az autónk tempója igazából nagyon jó volt” – mondta Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke.

„Mindkét autónk egy másik versenyautó hátsó szárnyát bámulta a verseny során, és az egyetlen tiszta körünk az volt, amikor Daniel leszakadt Kimitől, majd elkezdte nyomni a verseny utolsó körében, és végül megfutotta a leggyorsabb kört.”

„Nagyon jó tempó volt a kezünkben, de nem tudtuk megmutatni, mert folyamatosan 1 másodperccel valaki mögött autóztak.”

Az Ausztrál Nagydíj leggyorsabb körei:

Horner azt mondja, abszolút reális az a kör, amit Ricciardo futott, hiszen normál versenykörülmények között teljesítette. A szakember elismerte, „kicsit frusztráló”, hogy lemaradtak a dobogóról.

„Azt gondolom, remek információkkal gazdagodtunk – tudjuk, hogy nagyon jó versenyautónk van. A negatívum viszont az, hogy még mindig hátrányban vagyunk az időmérőkön.”

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek