Red Bull: Előbb a motor, aztán Ricciardo

Fotó: Red Bull Racing
MONTE-CARLO, MONACO - MAY 26: Daniel Ricciardo of Australia driving the (3) Aston Martin Red Bull Racing RB14 TAG Heuer on track during qualifying for the Monaco Formula One Grand Prix at Circuit de Monaco on May 26, 2018 in Monte-Carlo, Monaco. (Photo by Dan Istitene/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-1VSHWRHB12111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

Előbb 2019-es motorszerződését szeretné rendezni a Red Bull Forma-1-es csapata, aztán foglalkozik csak Daniel Ricciardo lejáró kontraktusával – minderről Christian Horner csapatfőnök beszélt nemrég.

A Red Bull jelenleg a Renault erőforrásait használja a Forma-1-ben, a felek szerződése azonban az idei szezont követően lejár. Az energiaital-gyárosok még nem döntöttek arról, milyen motorokkal folytatják 2019-ben, a Renault mellett ugyanis a Hondával is egyeztetnek.

A Red Bull szeretné megvárni a két gyártó új motorfejlesztéseit, mielőtt meghozza a döntést, mely Daniel Ricciardo jövőjére is komoly hatással lehet – neki ugyanis szintén lejár a szerződése az osztrák istállónál.

„Mondhatjuk úgy, hogy a monacói győzelem még drágábbá és értékesebbé tette Danielt, de fogalmazhatunk úgy is, hogy a csapat pozíciója erősödött értékét és potenciálját tekintve” – nyilatkozta Christian Horner.

„A valóság az, hogy a következő pár hónapban próbálunk majd megállapodni Daniellel. Az elsődleges dolog, hogy a motorkérdést tisztázzuk, és aztán utána folytathatjuk a versenyzővel.”

A Red Bull csapatfőnöke elárulta, nem akarják elkapkodni a motorral kapcsolatos döntést.

„Egy hónapról, vagy körülbelül ennyiről beszélünk. Június vége, július eleje, amiről mindig is beszéltünk. Nagy érdeklődéssel várjuk a két motor montreali teljesítményét.”

A Red Bull csapata egyébként Max Verstappennel már tavaly megállapodott a folytatásról, a holland 2020 végéig írt alá a korábban négy világbajnoki címet is nyerő csapattal. Horner pedig mindent megtesz azért, hogy Ricciardóval is hosszabbítsanak.

„Ismeri ennek a csapatnak a minőségét, látja, hogy milyen jól illeszkedik ide, és remélem, hogy a következő pár hónapban rendezhetjük ezt a dolgot.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!