Red Bull-elsőség az első szingapúri edzésen - F1VILÁG.HU

Red Bull-elsőség az első szingapúri edzésen

HIRDETÉS

Max Verstappen volt a leggyorsabb a Forma-1-es Szingapúri Nagydíj első szabadedzésén. A holland versenyzőt csapattársa, Daniel Ricciardo követte a második, Sebastian Vettel a harmadik helyen.


Max Verstappen volt a leggyorsabb a Forma-1-es Szingapúri Nagydíj első szabadedzésén. A holland versenyzőt csapattársa, Daniel Ricciardo követte a második, Sebastian Vettel a harmadik helyen.

Arra már a hétvégét megelőzően is számítani lehetett, a Red Bull autóinak kifejezetten fekszik majd a szűk, kanyargós pálya, miközben a Mercedesnek nehéz dolga lesz, ha meg akarja tartani domináns teljesítményét.

Az első szabadedzés végül a Red Bull sikerét hozta, Max Verstappen megnyerte a tréninget csapattársa, Daniel Ricciardo előtt, míg a harmadik helyen közel fél másodperces lemaradással Sebastian Vettel zárt.

6

A világbajnoki éllovas Lewis Hamilton lett a negyedik, az ő hátránya már 6 tizedmásodperc volt Verstappennel szemben, őt Nico Rosberg követte az ötödik pozícióban. Rosberg számára nem alakult túl jól az edzés, nem sokkal a leintés előtt ugyanis a falnak ütközött autójával, minek következtében annak első szárnya letört.

2

A hatodik Kimi Räikkönen lett a másik Ferrarival, megelőzve Carlos Sainzot, aki csapattársa, Daniil Kvyattal együtt tovább folytatta az összehasonlító teszteket a Toro Rosso számára, hogy kiderítsék, pontosan milyen problémák is vannak a nemrégiben bevetett új fejlesztésekkel.

A legjobb tízben Felipe Massa és Esteban Gutiérrez zárt még, és a gyakorlás során a virtuális biztonsági autós szisztéma is érvénybe lépett egyszer, amikor 5 perccel a tréning megkezdése után Jenson Button autója megállt a pályán. A britnek szerencséje volt, épp befejezte installációs körét, így a pályabírók vissza tudták tolni autóját a bokszba, később pedig újra pályára gurulhatott, és végül 20 kört tett meg.

Az első tréningen egyébként három versenyző tesztelte a Halo-rendszert: Lewis Hamilton, Nico Hülkenberg és Fernando Alonso, igaz, utóbbi versenyző mért kört nem tett meg az eszköz használatával.

Hirdetés

4

Alonso egyébként tizenegyedik lett az edzésen, megelőzve a két Force Indiát, valamint Valtteri Bottast. A Renault versenyzői ezúttal is nagyon hátul zártak: Jolyon Palmer tizenhetedik, Kevin Magnussen tizennyolcadik lett.

3

Romain Grosjean végül mért kört nélkül fejezte be a tréninget, egy műszaki hiba miatt mindössze 2 körig jutott.

A hétvége programja magyar idő szerint 17 órától folytatódik a második szabadedzéssel.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!