Red Bull: Ez is a Mercedes éve - F1VILÁG.HU

Red Bull: Ez is a Mercedes éve

HIRDETÉS
A Red Bull Forma-1-es csapatánál úgy vélik, a 2019-es szezon első szakaszában nyújtott teljesítményüket két fontos tényező befolyásolta negatívan: az aerodinamikai szabályok változása, valamint a gumik átalakítása. Christian Horner csapatfőnök szerint ez az év a Mercedesé lesz.
2019 Spanish Grand Prix, Sunday - LAT Images Valtteri Bottas, Mercedes, Red Bull, Ferrari

Habár az osztrák istállónak sikerült előrelépnie versenyautójával, Max Verstappen pedig jelenleg a Mercedes-versenyzők legfőbb kihívója a bajnokságban, az RB15-ös versenygéppel nem volt egyszerű dolguk.

Christian Horner csapatfőnök szerint az aerodinamikai szabályok, valamint a gumik változása komoly nehézséget okozott a Red Bull számára.

„Feltehetően a két dolog kombinációjáról van szó. Nyilvánvaló, hogy 25 százalékkal kevesebb gumi van ezeken az abroncsokon, amik vékonyabbak, márpedig mi a tavalyi év végén nagyon jól boldogultunk az abroncsokkal” – magyarázta a szakember.

„Emellett azt gondolom, hogy az az aerodinamikai koncepció, amelyet mi az elmúlt években követtünk, nagyon érzékeny volt az első szárnyakra, szóval újra kellett egyensúlyoznunk ezt a dolgot, ismét rá kellett fókuszálnunk.”

Horner azt mondja, a legfőbb dolguk most az, hogy a kasztnival, illetve a Honda motorjával is előrelépjenek.

„Minden az evolúcióról szól, és szerintem a Honda is remek előrelépéseket tesz. A megbízhatóságuk az elmúlt évekhez képest fantasztikus. A teljesítmény erős. Viszont a többiek sem állnak egyhelyben.”

„Láthatjuk, hogy a Ferrari is bevetette új motorját a hétvégén, mint ahogy a Renault is. A Mercedes Montreal környékén szintén így tesz. Szóval a riválisok sem pihennek, ezzel együtt mi nagyon elégedettek vagyunk a fejlődéssel.”

Arra a kérdésre, hogy az elmúlt 5 verseny után kijelenthető-e, hogy a Mercedes javára eldőlt az idei bajnokság, Horner így felelt: „Azt gondolom, ez a Mercedes bajnoksága. Láthatjuk, hogy öt verseny után 3 pont híján az összes pontot begyűjtötték. Hosszú még a szezon, mi pedig versenyről versenyre haladunk.”

Bár nem álmodozik arról, hogy már idén legyűrik a Mercedest, Horner biztos benne, a német istálló formája előbb-utóbb hanyatlásnak indul.

Hirdetés

„Bárki legyőzhető. A Forma-1-ben minden a csapatmunkáról szól, a világ legnagyobb csapatairól. A Mercedes jelenleg élen jár, de semmi sem tart örökké. A mi feladatunk az, hogy a rendelkezésünkre álljon minden eszköz arra, hogy felvegyük velük a harcot a következő években.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!