Red Bull: Ez volt Verstappen legjobb szezonja - F1VILÁG.HU

Red Bull: Ez volt Verstappen legjobb szezonja

HIRDETÉS
A 2019-es szezon volt Max Verstappen legjobbja a Forma-1-ben, vélekedik a Red Bull csapatát irányító Christian Horner.
MEXICO CITY, MEXICO - OCTOBER 26: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner talks with Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing in the garage during qualifying for the F1 Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on October 26, 2019 in Mexico City, Mexico. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-21ZAPQ2EH2111 // Usage for editorial use only //

A holland pilóta 2018-ban 249 ponttal a 4. helyen végzett az egyéni bajnokságban, idén pedig 3. lett, 29 ponttal gyűjtve többet, mint tavaly.

Verstappen 3 versenyt is nyert idén, miközben az elmúlt két évben szezononként 2 elsőséget húzott be, sőt, megszerezte első pole pozícióit is a Forma-1-ben.

„Azt gondolom, ez volt Max legerősebb éve az F1-ben” – mondta Christian Horner.

„Volt 3 pole-ja – habár csak kettőt tarthattunk meg ezekből –, és 3 győzelme. 9 dobogó, ez pedig igazán lenyűgöző teljesítmény volt. Azt gondolom, nagyon-nagyon pozitív az, ahogy Max vezetett idén.”

Verstappen egyébként úgy gondolja, egyáltalán nem meglepő, hogy ötödik F1-es szezonjában javítani tudott a teljesítményén.

„Azt gondolom, összességében ez egy következetesebb idény volt, és volt pár jó eredményünk” – mondta a holland az FIA pénteki díjátadó gáláján.

„De számomra is teljesen természetes dolog, hogy már csak a tapasztalat is sokat segít abban, hogy következetesebb eredményeket szállítson az ember.”

Verstappen elismerte, az Ausztriában szerzett győzelem fordulópontot jelentett számára és a csapat számára is.

„Volt pár nehéz hétvégénk, amikor nem voltunk elég versenyképesek. Ausztriában pedig az egész hétvége nagyon forró volt, és megfelelő kompromisszumokat kötöttünk a versenyre az autóval.”

Hirdetés

„Hirtelen a futam során életre kelt. Vittünk pár fejlesztést is, és úgy tűnt, sokkal jobban működtek. Szóval egy kicsit szerintem váratlan volt, de az egész csapatnak nagy önbizalmat adott. És főleg a Hondának a nehéz évek után.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!