Red Bull: Hagyjuk őket versenyezni, aztán ezt csinálják

Fotó: Red Bull Racing
BAKU, AZERBAIJAN - APRIL 27: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB14 TAG Heuer is pushed back into the garage during practice for the Azerbaijan Formula One Grand Prix at Baku City Circuit on April 27, 2018 in Baku, Azerbaijan. (Photo by Dan Istitene/Getty Images)

Mindkét versenyző ugyanolyan mértékben hibás az Azeri Nagydíjon történt ütközés miatt – állítja Helmut Marko, a Red Bull F1-es csapatának tanácsadója.

A Red Bull filozófiájával ellentétes az, hogy megtiltsák a versenyzőiknek az egymás közti csatát, azonban Marko szerint ami Bakuban történt, elfogadhatatlan.

A két versenyző az Azeri Nagydíjon egymással csatázott, amikor csúnyán összeütköztek, és mindketten kiestek. A pilóták az esetet követően úgy nyilatkoztak, nem áll szándékukban a másikat hibáztatni, hiszen nekik mindig a csapat érdekeit kellene nézniük, így elnézést kértek az istállótól.

Helmut Marko mérgesen nyilatkozott az esetet követően, és elmondta, a Red Bull „filózófiájával ellentétes” a csapatutasítás, azonban ezért cserébe vannak elvárásaik a pilóták felé – ezeknek ma sem Daniel Ricciardo, sem Max Verstappen nem felelt meg.

„Hagyjuk őket versenyezni, aztán ezt csinálják. Hihetetlen. Mindketten rosszul cselekedtek” – nyilatkozta Marko.

„Versenybaleset volt kettejük között, egyik sem hibázott nagyobbat a másiknál. Mindig hagyjuk őket versenyezni, nincs első számú pilótánk, de elvárjuk, hogy felelősségteljesek legyenek” – mondta.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!