Niki Lauda

Red Bull: Hamilton a kulcsa 2019-es versenyzői piacnak

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing

A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner elárulta, Lewis Hamilton a kulcsa jelenleg a versenyzői piacnak a száguldó cirkuszban, a mezőny többi tagja ugyanis arra vár, hogy a címvédő meghosszabbítsa szerződését a Mercedesszel.

A három topcsapatot tekintve csupán Sebastian Vettelnek és Max Verstappennek van érvényes szerződése 2019-re – a Mercedesnél sem Valtteri Bottasnak, sem Lewis Hamiltonnak nincs kontraktusa a következő évadra.

A Red Bullnál mindenképpen szeretnék megtartani Ricciardót, aki csütörtökön, Spielbergben azt mondta, reményei szerint a nyári szünetig eldől, hol folytatja F1-es pályafutását.

Ha Ricciardo úgy dönt, máshol folytatja, a Red Bullnál Carlos Sainz kaphat lehetőséget, aki jelenleg a Renault-t erősíti.

Christian Hornert pénteken megkérdezték a spanyol versenyző helyzetéről, ő pedig válaszul azt mondta, minden attól függ, Hamiltonék mikor írnak alá.

„Az összes ilyen dolog összefüggésben van egymással bizonyos szempontból. Szerintem a teljes versenyzői piac Toto [Wolff] versenyzőjére vár” – mondta a szakember, majd a mellette ülő Mercedes-főnök felé fordult: „Remélem, hogy Silverstone-ban már végre megmozgatjátok az ujjaitokat, és aláírtok egy szerződést. Minden pénzt megér!”

„Amint Toto aláírja a szerződését, vagy azt a két szerződést, elindul egy lavina, és Carlos is ezen mechanizmus része lesz. Tényleg minden Totón múlik!”

Arra a kérdésre, hogy mik a Red Bull tervei Sainzcal, Horner így felelt: „Azt hittem, sikerül leszerelnem ezt a kérdést! Nézzék: a Renault szeretné megtartani Carlost. Tényleg azon múlik, hogy van-e rá igényünk, vagy sem. A mi célunk az, hogy megtartsuk mindkét versenyzőnket. Amint ezt tisztázódik, le fogunk ülni Carlosszal.”

A hírek szerint Ricciardo és a Red Bull között már közel a megállapodás.

„A dolgok jól haladnak Daniellel. Szerintem a nyári szünet előtt tisztázódik a dolog. Az elsődleges az volt számunkra, hogy megoldjuk a motorhelyzetet, most pedig haladnak a dolgok Daniellel” – mondta Horner.

„Meggyőződésem, hogy a következő pár hétben elérünk a célegyenesbe, és a nyári szünet előtt rendezhetjük sorainkat.”

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek