Red Bull: A Honda mindenkit meglephet 2018-ban - F1VILÁG.HU

Red Bull: A Honda mindenkit meglephet 2018-ban

HIRDETÉS
F1 Grand Prix of Malaysia

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko szerint a Honda meglepetést okozhat a 2018-as Forma-1-es évadban.

Bár a japán gyártó V6-os erőforrása az elmúlt 3 évben nem volt versenyképes, továbbra is marad a Forma-1-ben: a McLarennel való szakítás után a Toro Rosso motorpartnere lesz majd, és a jövőben akár a Red Bull Racinget is elláthatja erőforrásokkal.

Az energiaital-gyárosok nagycsapata 2018-ban még a Renault erőforrásaival vágnak neki az F1-es bajnokságnak, a franciákkal kötött szerződés azonban a következő év végén lejár.

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko szerint a Honda motorja jövőre versenyképes lehet.

„Nagyon örülünk a Toro Rosso és a Honda együttműködésének” – mondta a szakember. „A Toro Rosso minden erőfeszítést megtesz majd azért, hogy versenyképes kasztnival álljon elő.”

„És hiszünk a Hondában – máskülönben nem hoztuk volna tető alá ezt az üzletet. Lenyűgöztek a létesítményeik, és az eltökéltségük a győzelem iránt.”

„Csupán mindennek össze kell állnia – hisszük, hogy ez a pillanat hamarabb elérkezik, mint azt mindenki várja. Nagyon szorosan figyelemmel kísérjük majd őket – 2018 után ugyanis minden teljesen nyitott.”

Marko egyébként nemrég egy TV-interjúban elárulta azt is, a Honda abban is komoly szerepet játszott, hogy Max Verstappennel 2020 végéig szerződést hosszabbítottak.

Egyszerűen csak elmagyaráztuk neki a terveinket a jövőre vonatkozóan. Garantáltuk, hogy 2020-ig, a szerződése lejártáig a legjobb szakemberek lesznek nálunk. És hogy van egy alternatívánk a motor tekintetében is.”

Hirdetés

„Elrepültünk a Hondához Szakurába, hihetetlen gyáruk van. És mindez meggyőzte őt”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!