Megosztás:

A Red Bull idei sikerei önbizalmat adnak a McLarennek

Zak Brown és Eric Boullier magabiztosan várják a 2018-as idényt.
Zak Brown és Eric Boullier magabiztosan várják a 2018-as idényt. © McLaren

Nagy önbizalmat ad a 2018-as szezon előtt a McLaren számára a Red Bull idei szereplése.

A patinás brit istálló a következő idényben már a Renault motorjait használja a Forma-1-ben – ugyanazokat, melyekkel a Red Bull Racing 2017-ben eddig 3 futamgyőzelmet is szerzett.

Habár a Renault-erőforrások teljesítménye sokat javult idén, a megbízhatósággal akadtak problémák. A McLarennél mindazonáltal optimistán várják a következő szezont.

„A megbízhatóságot orvosolni kihívás, de még mindig könnyebb, mint teljesítményt találni” – mondta a Motorsport.com kérdésére Eric Boullier, a McLaren versenyigazgatója.

„Amit mindenképpen szeretnék magunkkal vinni, az Malajzia és Mexikó, ahol domináns győzelmet arattak. A Renault-motor a legutóbbi 4 versenyből 2-t megnyert – tiszta küzdelemben. Szóval nem aggódunk egyáltalán.”

A McLaren ügyvezetője, Zak Brown hozzátette: „Feszegetik a határokat. Egyre jobban feltekerik a motort, és ilyenkor nő a megbízhatósági kockázat. De egyáltalán nem aggódom emiatt.”

Boullier mindazonáltal tisztában van azzal, a Red Bull idei sikerei azt is mutatják, hogy az energiaital-gyárosok rendkívül sokat fejlődtek 2017-ben, ezért a McLarenre 2018-ban még nagyobb kihívás vár.

„Kétségkívül feljebb léptek az utolsó 3 versenyen, és most egy kiváló referenciapontként szolgálnak a McLaren számára. Szóval tudjuk, kiket kell legyőznünk jövőre, ennyi.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Az 1991-es Brazil Nagydíjon tudott először nyerni hazai közönsége előtt Ayrton Senna.

Hozzászólások

( komment)