Red Bull: Jó látni, hogy mindkét autó célba ért - F1VILÁG.HU

Red Bull: Jó látni, hogy mindkét autó célba ért

HIRDETÉS
Fotó: Circuit de Barcelona-Catalunya

Miután az Azeri Nagydíjon a Red Bull versenyzői összeütköztek, Christian Horner csapatfőnök elsőként azt emelte ki a Spanyol Nagydíjat követően, hogy örül, hogy mindkét pilótájuk célba ért.

Annak ellenére, hogy az időmérő edzésen nem tudták megközelíteni a Mercedest és a Ferrarit, a Red Bull Max Verstappennel a dobogóra is felállhatott Barcelonában.

A Ferrari Barcelonában képtelen volt a megfelelő gumikezelésre, ezért kétszer is a bokszba kellett hajtaniuk a Spanyol Nagydjon – ezzel Verstappennek lehetősége volt arra, hogy Vettel elé kerüljön.

Jó látni, hogy mindkét autó befejezte a versenyt” – nyilatkozta Christian Horner a futamot követően. „Stratégia szempontjából mindent megtettünk, amit csak tudtunk. Max remek munkát végzett annak érdekében, hogy védekezzen Sebastiannal szemben, pedig sérült volt az autója. Azzal, hogy idén először dobogóra állhatott, elindult egy úton.”

A csapatfőnök szerint egyértelműen az időmérős teljesítményükön kell javítaniuk, és ha ez sikerül, akkor felvehetik a versenyt a legjobb helyekért – akár már a következő futamon, Monacóban.

„Megint nagyon gyors autónk volt, a problémánk az, hogy szombaton jobban kell teljesítenünk. Ötödikként vagy hatodikként rajtolva turbulens levegőbe kerülsz… Alig várjuk a következő versenyt Monacóban, itt mindketten jól teljesítettek korábban, szóval jó lehetőségeink lesznek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!