Red Bull: Jövőre még erősebbek lehetünk - F1VILÁG.HU

Red Bull: Jövőre még erősebbek lehetünk

HIRDETÉS

Christian Horner, a Red Bull Racing csapatfőnöke úgy véli, habár csapata idén parádés teljesítménnyel rukkolt elő, és feltehetően mindkét világbajnoki címet bezsebeli, jövőre még erősebbek lehetnek.


Christian Horner, a Red Bull Racing csapatfőnöke úgy véli, habár csapata idén parádés teljesítménnyel rukkolt elő, és feltehetően mindkét világbajnoki címet bezsebeli, jövőre még erősebbek lehetnek.

A szakember a Szingapúri Nagydíj helyszínén újságíróknak nyilatkozva elárulta, sokat tanultak tavalyi hibákból, melyekre építeni tudtak az idei évben, így lehetőségük volt arra, hogy az eddig eltelt tizenhárom versenyből nyolcat megnyerjenek.

„A dolog, ami miatt különösen elégedettek vagyunk az idei évben, hogy minden területen teljesítettünk” – fogalmazott Horner az Autosportnak.

„Még amikor nem is nekünk volt a leggyorsabb autónk, akkor is nyerni tudtunk, mert remekül tudtunk operálni. Amikor pedig miénk volt a leggyorsabb versenygép, kihasználtuk azt.”

„Tehát az, hogy 13-ból 8 versenyt megnyertünk, és hogy Monacótól Monzáig milyen következetesek voltunk, fenomenális.”

A szakember elmondta, bízik abban, hogy sikerül tovább fejlődniük, így jövőre még erősebben térhetnek vissza a versenypályára.

„A csapat sok leckét megtanult tavalyról, és egységként vált még erősebbé, legyen szó akár a pályán dolgozó szakemberekről, akár a gyárban tevékenykedőkről, de még a versenyzőkről is.”

„Mindazt, amit megtanultunk idén, hasznosítani tudjuk jövőre. Erős egységet alkotunk, és a halmozódó tapasztalatokkal és folytonossággal folytatni tudjuk az építkezést.”

Noha az alakulat világbajnoka, Sebastian Vettel egy jó eredménnyel akár már vasárnap bebiztosíthatja második bajnoki címet, Horner szerint semmit sem vesznek készpénznek, így úgy állnak hozzá ehhez a versenyhétvégéhez is, mint bármely másikhoz a szezonban.

Hirdetés

„Sebastian jó formában van. Remekül felkészült erre a versenyre is. Úgy vágunk neki ennek a versenynek, mint bármely másiknak. Támadni fogunk és megpróbáljuk maximalizálni a teljesítményt. Az elmúlt két versenyen is így tettünk. Támadtunk két olyan pályán, melyek tradicionálisan nem fekszenek nekünk. Monzában fenomenális eredményt értünk el, és jó lenne, ha itt még jobbak lennénk.”

„Matematikailag Sebastian remek helyzetben van a tabellán, de még semmi nem dőlt el, semmit nem veszünk biztosra. Arra fókuszálunk, hogy a lehető legjobbat hozzuk ki az autókból, illetve az egész hétvégéből.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!