Red Bull: Kár, hogy nem élhettük át, mire vagyunk képesek - F1VILÁG.HU

Red Bull: Kár, hogy nem élhettük át, mire vagyunk képesek

HIRDETÉS
Fotó: Bahrain GP

Christian Horner, a Red Bull F1-es csapatfőnöke szerint a Bahreini Nagydíjon esélyük lett volna megszorongatni a Ferrarit és a Mercedest, így nagyon fáj nekik, hogy mindkét autójuk kiesett a versenyből.

Rendkívül balszerencsésen alakult a Red Bull bahreini hétvégéje, miután kettős kieséssel zárták a versenyt vasárnap. A versenyzők nagy reményekkel vágtak neki a futamnak, és Daniel Ricciardo szombaton még úgy nyilatkozott, esélyük lehet a Ferrarit legyőzni.

A futamon Max Verstappen ütközött Lewis Hamiltonnal, emiatt defektet kapott, és szinte egy teljes kört a felnin volt kénytelen megtenni – emiatt sérült a felfüggesztés is, így hiába cserélte le a csapat a kerekét, hamarosan feladni kényszerült a futamot.

Közben Ricciardo számára is véget ért a verseny az energiatároló meghibásodása miatt – így tehát hiába érezte úgy, hogy támadni tudja Räikkönent, nem volt lehetősége rá.

Horner elmondta, nagyon fáj nekik, hogy nem tudták megmutatni Bahreinben, hogy mire képesek, és ugyan csak feltételezésen alapulnak mondatai, biztos benne, hogy erős teljesítményt mutathattak volna a Ferrarival és a Mercedesszel szemben.

„Most arról beszéltünk, hogy mi lett volna, ha…” – nyilatkozta Horner. „De tudtuk, hogy a versenytempónk rendben van, és erősebbek voltunk, mint az időmérőn. Daniel [Ricciardo] elmondta később, hogy könnyedén közelebb tudott kerülni Kimi Räikkönenhez. Max pedig maga mögött tudta tartani Hamiltont ugyanazokon az abroncsokon. Tudjuk, hogyan ért véget a versenyünk.”

„Ez az egész durván idegesítő, mert tényleg versenyképes autónk volt” – folytatta a csapatfőnök. „Fáj, ha a esélyek egy defekt miatt vesznek el. Kár, hogy nem élhettük át, hogy mire lettünk volna képesek ezen a versenyen.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!