Red Bull: Keserédes eredmény ez számunkra

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing

Felemás érzésekkel nyilatkozott a Forma-1-es Monacói Nagydíj időmérő edzése után Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke.

Az energiaital-gyárosok kétségkívül a leggyorsabb autóval rendelkeznek Monte-Carlo utcáin, Daniel Ricciardo pedig meg is szerezte a rajtelsőséget az időmérő edzésen, ám miután Max Verstappen a 3. szabadedzésen összetörte autóját, csak a mezőny végéről rajtolhat.

„Daniel egész hétvégén remekelt, minden edzésen ő volt a legjobb, még az időmérő egyes szakaszaiban is. Két nagyszerű kört futott, melyek alkalmasak voltak a pole megszerzésére. Lenyűgöző munkát végzett” – mondta Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke.

„Kicsit keserédes. Örülünk a pole-nak, de mindkét autóval elöl kellene lennünk. Frusztráló, hogy ilyen gyors autónk van, és nem vagyunk ott mindkettővel az első sorban.”

Horner elárulta, mindent megtettek, hogy újjáépítsék Verstappen autóját az időmérőre, de nem volt erre elég idejük.

„Max autóját beindítottuk, de aztán észleltünk egy olajfolyást a váltónál, ami addig rejtve maradt. A srácok mindent megtettek, hogy kicseréljék a váltót, ami 5 rajthelyes büntetést eredményezett volna, de el kell mondanom, hogy mindkét szerelőgárdánk mindent beleadott, hogy összejöjjön. Ma sajnos ez sem volt elég.”

Videó: Így tört autót Verstappen a 3. edzésen

„Ez a pálya keményen bünteti a hibákat. Max egy nagyon gyors versenyző, ezt tudjuk, és ezen a hétvégén nagyszerű autója van. Nála frusztráltabb senki sem lesz. Az első rajtsorért harcolhatott volna ma. Ennél brutálisabb leckét nem is kaphat.”

 

Kapcsolódó cikkek

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Friss hírek