Red Bull: Komoly fejlődést ért el télen a Honda

Fotó: Scuderia Toro Rosso
SPIELBERG, AUSTRIA - JULY 01: Scuderia Toro Rosso garage during the Formula One Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on July 1, 2018 in Spielberg, Austria. (Photo by Peter Fox/Getty Images) Honda logo
A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner azt mondja, magabiztosan várják a 2019-es idényt, új motorpartnerük, a Honda ugyanis „kiváló előrelépéseket” tett a télen.

A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner azt mondja, magabiztosan várják a 2019-es idényt, új motorpartnerük, a Honda ugyanis „kiváló előrelépéseket” tett a télen.

Az energiaital-gyárosok idén már nem a Renault, hanem a Honda erőforrásaival vágnak neki az F1-es bajnokságnak. A japán gyártó a McLarennel való szakítás után tavaly a Toro Rosso motorpartnere volt, a Red Bullt pedig meggyőzte az idény során látott fejlődés.

Persze ahhoz, hogy a Ferrari és a Mercedes szintjére érjen a gyártó, további fejlődésre van szükség, Christian Horner pedig azt mondja, a téli felkészülési időszakban sikerült még jobbá tenni a Honda V6-os erőforrását.

„Erős telük van” – mondta a Red Bull csapatfőnöke.

„A Red Bull Technology 12 hónapja dolgozik már a Hondával, hiszen a Toro Rossónak ők gyártották a váltót és a hajtáslánc bizonyos elemeit. Szóval a színfalak mögött láttuk a fejlődésüket. És a Honda folyamatos előrelépéseket tesz.”

„A szabályok stabilitása segíteni fogja őket. Eltökélték magukat egy koncepció mellett – mióta visszatértek az F1-be, először. Szóval úgy vágnak neki egy új szezonnak az előző után, hogy nem teljesen tiszta lappal indulnak.”

„Persze sok múlik azon, mit csinálnak a többiek, de önmagukhoz mérten kiváló előrelépéseket tettek.”

Az egyik fő terület, melyben javulnia kell a Hondának 2019-re, a megbízhatóság – a Red Bull testvércsapata, a Toro Rosso ugyanis számos motorcsere miatti rajtbüntetést kénytelen volt bevállalni tavaly.

Horner mindenesetre azt mondja, nem lesz annyira dühös, ha 2019-ben is lesznek alkalmak, amikor új motorkomponenseket kell autójukba építeni.

„Nyilván nagy kihívás 21 versenyt teljesíteni három motorral. És inkább látjuk a folyamatos evolúciót, még ha ez azt is jelenti, hogy be kell vállalnunk egy-két büntetést az út során. Ahogy láthattuk, a megfelelő helyszíneken ezen büntetések hatása elég minimális lehet.”

„Szóval amíg a fejlődés kitart, és jó úton járnak, addig optimista a hangulat a csapaton, a gyáron belül, és izgatottak vagyunk az új partnerünkkel való közös munkát illetően.”

A Red Bull és a Renault kapcsolata meglehetősen csúnya véget ért, Horner viszont arra számít, a Hondával simábban mennek majd a dolgok.

„Ez most egy teljesen más forgatókönyv. Eddig sokkal inkább vásárlók voltunk, amikor is lényegében fizettünk egy első osztályú jegyért, de a turistaosztályra kaptunk helyet. Ebből rengeteg frusztráció fakadt. És a menedzsment a Renault-n belül teljesen más volt, mint akkor, amikor elkezdtük az együttműködésünket.”

„A Hondával viszont ez egy valódi technikai partnerség, sokkal nagyobb a kollektív felelősségvállalás, a felek pedig nemcsak vásárlók, illetve beszállítók. Nem számítunk arra, hogy 100 százalékig tiszta lappal indulunk, de abban nagyon bízunk, hogy a teljesítményt tekintve előrelépünk ahhoz képest, ahol az elmúlt pár évben voltunk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!