Verstappen vs. Ocon

Red Bull: Le a kalappal a szerelőink előtt!

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing

A csapatteljesítményt emelte ki Christian Horner, a Red Bull vezetője az F1-es Kínai Nagydíjat követően – egyértelműen ez vezetett ugyanis Daniel Ricciardo győzelméhez.

A Red Bull nagy reményekkel érkezett Kínába, azonban Ricciardónak a harmadik szabadedzésen turbóproblémái akadtak, és motort kellett cserélni az autóban. A csapat nagy erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy az időmérőre elkészüljön a versenygép, és végül a Q1 vége előtt 3 perccel tudott az ausztrál pályára gurulni.

A kvalifikáción a 6. rajtpozíciót szerezte meg Ricciardo, majd a versenyen egy remek taktikai húzással a biztonsági autós periódus alatt rögtön a bokszba hívták őt – ez a pillanat kulcsfontosságú volt a győzelemhez.

A csapat ráadásul mindkét kerékcsere alkalmával egyszerre hívta ki versenyzőit, így a szerelőknek közvetlenül egymás után kellett a két autón gumit cserélni.

„Csodálatos. Fantasztikus csapatteljesítmény. Le a kalappal a srácok előtt a garázsban, két dupla kerékcserét csináltak, tökéletes stratégiánk volt, Daniel pedig tökéletes versenyt teljesített” – nyilatkozta a csapatfőnök, Christian Horner.

„2010 óta először nyertünk itt. Az elmúlt futamokon nagyon balszerencsés volt, ezek után jó látni őt győztesként a dobogón” – folytatta Horner, aki Ricciardóval együtt nagyon boldog, hogy sikerült bezsebelniük az első helyet.

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek