Verstappen vs. Ocon

Red Bull: Már a Ferrari motorja a legjobb az F1-ben

Fotó: Red Bull
Fotó: Red Bull

A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner szerint mostanra egyértelművé vált, hogy a Ferrari erőforrása a legjobb a száguldó cirkuszban.

A V6-os hibrid motorok 2014-es bevezetése óta a Mercedes mindezidáig dominált a Forma-1-ben, Lewis Hamilton azonban már korábban utalt rá, a Ferrari a télen nagyot lépett előre, és lefaragta hátrányát velük szemben.

A maranellóiak a júniusi Kanadai Nagydíjon vetették be új specifikációjú erőforrásukat, miközben a Mercedes megbízhatósági problémák miatt ezt csak Franciaországban tudta megtenni.

A múlt hétvégi Brit Nagydíjon Hamilton, valamint a Ferrari versenyzői, Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen 1 tizeden belül voltak egymáshoz képest az időmérő edzésen, a motorigényes silverstone-i pályán pedig Max Verstappen a Renault-motort használó Red Bull-lal 7 tizeddel maradt el a pole-tól.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt mondja, a Ferrari a Mercedes elé került a motorteljesítményt tekintve – ezt pedig partnercsapatai, a Haas és a Sauber javuló formája is jól példázza.

„Azt gondolom, ők jelentik a mércét mostantól” – mondta Horner, amikor a Motorsport.com arról kérdezte, véleménye szerint a Ferrari erőforrása-e a legjobb az F1-ben.

„Látható az is, hogy a Haas és a Sauber is komoly fejlődést ért el.”

A hétvégi verseny után Verstappen azt mondta, „tragikus” volt a Renault hátránya Silverstone-ban, és „olyan volt, mintha más kategóriában versenyeztek volna”.

A holland szerint a Renault erőforrása mintegy 70-80 lóerővel gyengébb a Ferrarihoz, vagy a Mercedeshez képest, ez Silverstone-ban körönként durván 1 másodpercet jelentett.

A Red Bull jövőre már a Honda motorjaival vesz részt az F1-es küzdelmekben, a Toro Rosso versenyzője, Pierre Gasly szerint azonban a japán gyártó is nagyjából 1 másodperccel van lemaradva az éllovasokhoz képest.

Horner elárulta, a Honda jövőbeli fejlesztései rendkívül fontosak lesznek.

„Látható, hogy a motorokkal kapcsolatos helyzet nagyon hasonló jelenleg, minden a potenciális fejlesztésekről szól” – mondta a szakember a Renault és a Honda kapcsán.

„Ez a hétvége nagyon nehéz volt a Renault számára, ugyanakkor jól példázta, milyen szinten is vannak. Ezeket a számokat nem lehet elrejteni. Szóval fel kell zárkózni, és remélhetőleg a Honda így tesz: nagyon bízunk abban, ami érkezőben van náluk.”

 

Kapcsolódó cikkek

Horner: Időt kell adnunk Gaslynak

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke védelmébe vette Pierre Gaslyt, a csapat új versenyzőjét, akinek nem sikerült a pontszerzés az F1-es Ausztrál Nagydíjon

Friss hírek