Fotó: Red Bull Racing
Hírek

Red Bull: Még egy baleset, és jön a csapatutasítás!

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko elárulta, ha Daniel Ricciardo és Max Verstappen a szezon során még egyszer összeakad egymással, csapautasításokat alkalmaznak majd.

A két versenyző a múlt vasárnapi Azeri Nagydíj 40. körében ütközött össze, amikor Ricciardo próbálta megelőzni Verstappent. A baleset következtében mindketten feladták a futamot.

A versenybírók szerint a két versenyző egyaránt hibázott, így megrovást kaptak, a Red Bullnál pedig azt mondták, Verstappennek és Ricciardónak a csapat Milton Keynes-i központjában személyesen kell bocsánatot kérnie az istálló tagjaitól.

Christian Horner csapatfőnök úgy nyilatkozott, bár dühösek, nem akarnak csapatutasításokkal élni a jövőben. Dr. Helmut Marko viszont a Sport Bildnek a minap már azt mondta, ez sincs kizárva.

„A következő baleset után csapatutasítás lesz, habár ellene vagyunk ennek” – mondta a szakember, majd hozzátette, habár Verstappennek nem ez volt az első hibája idén, nem bánták meg a szerződtetését.

„A sebessége és az agresszivitása miatt van nálunk. El kell fogadni, hogy néha vannak szikrák” – mondta Marko.

Verstappen egyébként a történtek után úgy fogalmazott, véleménye szerint nem romlik meg a csapattársi viszony közte és Ricciardo között: „Nem, nem. Rögtön a baleset után leültünk beszélni, és nem tudom elképzelni, hogy változni fog a kapcsolatunk.”

„Nem ez volt az első alkalom, hogy küzdöttünk, és egy kivételtől eltekintve mindig simán ment. És a baleset előtti küzdelmünk is kemény, de fair volt.”

Szólj hozzá!